Μετά τον Βαρουφάκη το χάος


(Αν θες να το δημοσιεύσεις, βάλε του όποιο τίτλο θέλεις, κατακρεούργησέ το, δεν με νοιάζει. Εμένα με ενδιαφέρει πως εκφράστηκα. Ευχαριστώ)
Καλησπέρα Πιτσιρίκο,
Δεν θα αναφερθώ στο πόσο πολύ σε συμπαθώ, μα ούτε και πόσο εντυπωσιάζομαι κάθε φορά από το “καθαρό” ζύγισμά σου πάνω στις καταστάσεις. Ελπίζω μόνο να είσαι, όπως λες, καλά!

Με λένε Μαρία (πρωτότυπο) και είμαι απόφοιτος ΑΣΟΕΕ (ακόμη πιο πρωτότυπο).

Όμως δεν θα σου αποκαλύψω κάτι παραπάνω για μένα, εκτός του ίσως πραγματικά πρωτότυπου τρόπου που θεωρώ πως πρέπει να κυβερνιέται μια χώρα.

Δεν πρέπει να υφίστανται καν οι πολιτικοί σαν οντότητα, και τη θέση τους να πάρουν οι managers!

Ωχ, σε τρόμαξα ίσως και θα νομίζεις πως είμαι ονειροπαρμένη και του αντιεξουσιαστικού ή αντίθετα πολύ τεχνοκράτισσα και παλιο-καπιταλόσκυλο.

Πιστεύω στις εκλογές και πως ο λαός πρέπει να προστρέχει στις κάλπες αλλά για μια χούφτα μόνο αιρετούς ανθρώπους που δεν θα ξεπερνούν τους 10 στον αριθμό και θα βρίσκονται στο τιμόνι της χώρας.

Υπουργοί, παρα-υπουργοί, κυβερνητικοί εκπρόσωποι κλπ, θα έλεγα πως πρέπει να υπόκεινται στην κινητικότητα των προέδρων των ιδρυμάτων, όπως π.χ. ο πρόεδρος του ΟΤΕ.

Η ψήφος μου πρέπει να επενδύεται στην κυριολεξία πάνω σε τεχνοκράτες, ανεξαρτήτως κομματικής απόχρωσης, οι οποίοι έχουν την πυγμή και το γνωσιακό υπόβαθρο να σηκώσουν στους ώμους τους μια χώρα.

Με άλλα λόγια:

Ρε, πλάκα μας κάνετε που στέλναμε να διαπραγματευτούν το ΧΡΕΟΣ της χώρας μας άνθρωποι που με το ζόρι έβγαλαν ένα Πανεπιστήμιο και αφήνατε ανθρώπους σαν τον Βαρουφάκη στην άκρη;

Γι’ αυτό λοιπόν ταπεινά προτείνω να μειωθεί ο αριθμός των αιρετών και εκλέξιμων προσώπων και άνθρωποι που πραγματικά είναι καταρτισμένοι για κάθε θέση να βρίσκονται σε αυτή και όχι να φεύγουν σε κάθε τετραετία.

Συγγνώμη για το ακραίο της άποψης μου, αλλά αφορμή για να σου γράψω στάθηκαν οι χρόνια τώρα παραπάνω σκέψεις μου και μια ομιλία του Βαρουφάκη το 2011 που βρήκα πρόσφατα (έχει και ελληνικούς υπότιτλους, αν θες δημοσίευσέ την), όπου εξηγεί επιστημονικά (!) τα σφάλματα της Ενωμένης κατά τα άλλα Ευρώπης.

Δηλαδή, συγγνώμη, αν δεν είναι αυτός ο άνθρωπος ικανός να διαπραγματευτεί μια νέα Ευρώπη, τότε ποιος σκατά είναι; Η σιχαμένη φάρα των επαγγελματιών τζιτζικιών; (Για τους πολιτικούς λέω).

Η ομιλία είναι κατατοπιστικότατη και άκρως επίκαιρη αλλά ταυτόχρονα δικαιώνει μέσα μου την άποψή μου πως τα όρια της πολιτικής απόφασης για ένα θέμα (π.χ. χρέος μιας χώρας) και της, ας πούμε, διοικητικής απόφασης για το ίδιο θέμα (management σε άψογα ελληνικά) είναι δυσδιάκριτα.

Συμπεραίνω και πάλι πως η πολιτική είναι ανώφελη και φλύαρη και η μόνη ουσία είναι οι διοικητικές ικανότητες των ηγετών.

Το ξέρω πως είναι πολύ ακατέργαστο αυτό που λέω, όμως σκέψου το λίγο…

Σε φιλώ!

Α, και μην ξεχάσεις να πατήσεις το PLAY στο video!

(Αγαπητή φίλη, είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θα αμφισβητήσει τη γοητεία ανθρώπων όπως ο Γιάνης Βαρουφάκης. Αφενός οι μόνοι άνθρωποι που θυμάμαι στη ζωή μου ήταν αυτοί που με γοήτευσαν, και αφετέρου είμαι πια σε ηλικία που ξέρω πως μια γυναίκα που έχει γοητευτεί από έναν άνδρα δεν αλλάζει γνώμη με τίποτα· αν προσπαθήσεις να της αλλάξεις γνώμη για τον άνδρα που την γοήτευσε, θα σε μισήσει. Να σας θυμίσω μόνο πως, σε κανονικές συνθήκες, οι Βαρουφάκηδες τρομάζουν ανθρώπους όπως είναι οι Έλληνες. Μην κοιτάτε τώρα που έφτασε η χώρα στα όριά της, κινδυνεύει με κατάρρευση, και πρέπει κάποιος να βγει μπροστά και να τα βγάλει πέρα· αν η Ελλάδα δεν είχε χρεοκοπήσει, κανείς δεν θα έδινε σημασία στα όσα πολύ σωστά λέει ο Βαρουφάκης. Επίσης, οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τον Βαρουφάκη γιατί ήταν ξεπουλημένες. Και μην είστε καθόλου σίγουρη πως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν με συμπάθεια ανθρώπους όπως ο Βαρουφάκης. Τα υπόλοιπα δεν τα σχολιάζω γιατί αυτή τη φορά δεν είμαι και πολύ καλά. Έχω πυρετό. Πήγα και στο Σύνταγμα χτες -για να στηρίξω τον Βαρουφάκη σας- και σήμερα είμαι ακόμα πιο χάλια. Ελπίζω ο τίτλος που έβαλα να σας αρέσει. Την αγάπη μου. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.