Ο καθένας παλεύει για τα κεκτημένα του

Γεια σου πιτσιρίκο! Τελικά το μεγαλύτερο πρόβλημά μας παραμένει η αμάθεια και η ημιμάθεια· η παράσυρση των αδαών από αυτούς που δεν ξέρουν, αλλά κάνουν ότι ξέρουν, με σκοπό ακριβώς αυτή την παράσυρση.

Τις τελευταίες μέρες, εδώ στο fb έχουν οργιάσει οι “δεν-είμαι-αλλά-το-παίζω” οικονομικοί και πολιτικοί αναλυτές.

Χωρίς σπουδές στους αντίστοιχους κλάδους, χωρίς καν βασικές γνώσεις, ξεσηκώνουν μια δυο φράσεις από δω κι από κει και φτιάχνουν αποστάγματα δήθεν αυθεντίας και αριστείας, παρασύροντας και μερικούς άλλους που γοητεύονται από την ψευδεπίγραφη αυθεντία τους.

Και ναααα τα likes, χωρίς ψάξιμο, χωρίς αμφισβήτηση! Άμα λέει ο άλλος κάτι βαρύγδουπο, κάτι θα ξέρει! Η λέξη τρομοκρατία έχει σίγουρα αποκτήσει νέα διάσταση.

Βλέπω από την άλλη τόσους “φιλελέ” (βλ. παρέα Δράσης κλπ) να κινδυνολογούν ασύστολα, να βρίζουν τον κόσμο που τολμά να εκφέρει διαφορετική άποψη στους τοίχους τους και να χλευάζουν τους “ουρακοτάγκους συριζοψεκασμένους”, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι όποιος ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ είναι δημόσιος υπάλληλος ή αγγράμματος ή αναρχικός ούγκανος ή κάποιος συνδυασμός αυτών.

Κι όταν κάπως μου κατέβει η πίεση του πρώτου σοκ κι εκεί που μετράω προβατάκια για να μείνω ήρεμη και να μην αρχίσω τα διαδικτυακά χαστούκια, κάθομαι και σκέφτομαι: όλοι αυτοί οι άνθρωποι δηλαδή ήταν μια χαρά και βολεμένοι αυτόν τον καιρό; Νόμιζα ότι η κρίση “χτύπησε” πολύ περισσότερους, αλλά μάλλον έκανα λάθος.

Κι αν τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ πετύχει κάτι καλύτερο για την Ελλάδα και δεν τη βγάλει από το Ευρώ; Αυτοί πάλι δεν θα είναι ικανοποιημένοι, γιατί θα περιοριστούν τα προνόμιά τους, καθώς θα ανακουφίζονται όλοι όσοι αδικούνταν τόσα χρόνια.

Όλοι αυτοί πάνω στους οποίους πατούσαν για να ζουν αυτοί καλά. (Στο σενάριο εξόδου από το Ευρώ, βέβαια, η δυσαρέσκειά τους μπορεί να πάρει εμφυλιοπολεμικές διαστάσεις).

Και ξέρεις κάτι, δίκιο έχουν.

Ο καθένας παλεύει για τα κεκτημένα του. Fair enough!

Αλλά μίλα γι’ αυτό, μίλα για τον εαυτό σου και τα άγχη σου! Μην μου το παίζεις ειδικός, μην προσβάλλεις τον κόσμο που έχει αντίθετη άποψη, μην χλευάζεις έτσι τα προβλήματά του.

Γεωργία

(Αγαπητή Γεωργία, το Facebook είναι, κυρίως, για να βρίσκουν οι άνθρωποι ερωτικούς συντρόφους. Αλλά επειδή θα ήταν κάπως απρεπές να γράφουν “θέλω να γαμήσω”, γράφουν διάφορα, ανάλογα με το θέμα που είναι κάθε φορά στην επικαιρότητα. Πάντως, ο στόχος τους είναι το σεξ. Οι φιλελέδες, που αναφέρετε, είναι καμιά εκατοστή άτομα, αποτυχημένοι όλοι, οι οποίοι λένε ο ένας στον άλλον πόσο σπουδαίοι είναι ή, όταν δεν υπάρχει κάποιος να τους αποθεώσει, αποθεώνονται μόνοι τους. Βασικά, είναι όλοι τους για τον πούτσο, αλλά δεν κάνει να τους το πούμε, γιατί μπορεί να στενοχωρηθούν. Επίσης, όλοι αυτοί βγάζουν κι ένα μεροκαματάκι, γιατί δεν είναι φιλελεύθεροι αλλά σκλάβοι. Μην τους παρεξηγείτε, δεν ειρωνεύονται τους άλλους αλλά τις άδειες τους ζωές. Εν κατακλείδι, μην παίρνετε και πολύ σοβαρά τα social media· είναι για διασκέδαση, όχι για αναλύσεις. Μόνο οι απελπισμένοι και οι μοναξιασμένοι τα παίρνουν πολύ στα σοβαρά. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.