Περί Κουρουμπλή

Αγαπητέ πιτσιρίκο,
σου γράφω για να αποκαταστήσω τον πολιτισμό στο blog σου, που επλήγη, κατά την άποψή μου, από βαρείς χαρακτηρισμούς και ύβρεις που εξαπέλυσε κατά του Υπουργού Υγείας, κ. Κουρουμπλή, ειδικευόμενος γιατρός, σε σημερινό του σχόλιο με τίτλο “Αριστερά κι ας πονάει ο κ…ς μας!“.

1) Με τι στοιχεία ο εν λόγω χαρακτηρίζει τον κ. Κουρουμπλή “παλαιο Πασοκολαμόγιο”; Αρκεί άραγε το γεγονός του προγραμματισμένου ραντεβού σε δημόσιο νοσοκομείο (και όχι ιδιωτικό, όπως ισχυρίζεται ο ειδικευόμενος), για να χαρακτηρισθεί κάποιος λαμόγιο; Εν τοιαύτη περιπτώσει όσοι νοσηλεύονται κατά τις αργίες στα δημόσια (ή και ιδιωτικά) νοσοκομεία, κατά τον κ ειδικευόμενο, είναι λαμόγια; Γνωρίζει ο ειδικευόμενος την έννοια της λέξης; Γνωρίζει το μέγεθος της ύβρης;

2) Από πότε η ένταξη κάποιου στο ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν αποτελεί έγκλημα; Θα θεωρήσουμε “μιάσματα” τον μισό Ελληνικό πληθυσμό που κάποτε ψήφιζε ΠΑΣΟΚ; Οι ψηφοφόροι πρέπει να μαρκάρονται με βάση την προτέρα πολιτική τους προτίμηση και να εξορίζονται στην πολιτική Σπιναλόγκα με κριτήρια του κάθε διεστραμμένου εγκεφάλου; Και ποιος φασίστας θα αποφασίζει για την ιδεολογική καθαρότητα ενός εκάστου “παλαιοπασόκου” ή αναρχοαριστερού ή νεοαριστερού;

3) Τυχαίνει να γνωρίζω από παλιά τον κ. Κουρουμπλή. Τους κοινωνικούς του αγώνες, την δημοκρατική του ευαισθησία και το πάθος του να προσφέρει στην κοινωνία δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει κανένας δοκησίσοφος ειδικευόμενος, που, χρησιμοποιώντας ως πρόφαση την ιερή αγανάκτηση κατά του κ. Κουρουμπλή, περιγράφει τη δική του ιδιοτέλεια, εκθέτοντας στο Blog την δική του, προσωπική, υπόθεση. Βρίζει δηλαδή τον Κουρουμπλή, ενώ το πρόβλημά του είναι ότι λήγει η υπαλληλική του σχέση με το νοσοκομείο στο οποίο υπηρετεί!

4) Λυπάμαι, που μπορεί να είμαι λίγο οξύς, αλλά ξέρεις είμαι ηλικιωμένος, και πολλοί “παλαιοπασόκοι”, τότε που δεν υπήρχε ως πολιτικό υποκείμενο ο ΣΥΡΙΖΑ, αγωνιστήκαμε για να μπορεί να γράφει σήμερα ελεύθερα στα blogs ο κάθε …ειδικευόμενος.

Υ.Γ Για να μην παρεξηγηθώ: Δεν έχω καμία ανάγκη να “γλείψω” τον κ. Κουρουμπλή. Τα έχω όλα τακτοποιημένα.

Γεράσιμος Λαχανάς

(Αγαπητέ κύριε, το δημοσίευσα το κείμενό σας. Εγώ δεν είμαι ούτε με εσάς, ούτε με τον ειδικευόμενο γιατρό, ούτε με τον κ. Κουρουμπλή. Να σας θυμίσω, όμως, πως ο κ. Κουρουμπλής δεν ήταν μόνο ενταγμένος στο ΠΑΣΟΚ· ψήφισε και το πρώτο μνημόνιο ο κ. Κουρουμπλής. Βέβαια, τώρα πια, θα το ψηφίζουν σχεδόν όλοι το μνημόνιο, οπότε μπορεί να ξαναγίνει υπουργός Υγείας ο Άδωνις Γεωργιάδης ή ο Μάκης Βορίδης, οι οποίοι μάλλον δεν είχαν εκνευρίσει -ως υπουργοί Υγείας- τον ειδικευόμενο γιατρό που μου έστειλε το μέιλ για τον κ. Κουρουμπλή. Να είστε όλοι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.