Πρώτη φορά Αριστερά

Τσίπρας ΑβραμόπουλοςΠροβληματισμό έχει προκαλέσει η αναβολή της ανακοίνωση της πρότασης του Αλέξη Τσίπρα για την υποψηφιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε στους δημοσιογράφους πως ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει το όνομα του υποψηφίου την επόμενη Τρίτη.

Εν τω μεταξύ, αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει για υποψήφιο κάποιον από τους Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ντόρα Μπακογιάννη και Προκόπη Παυλόπουλο.

Πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και αριστεροί πολίτες εκφράζουν την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει κάποιον δεξιό για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πράγματι, ο μόνος λόγος που θα δικαιολογούσε τον Αλέξη Τσίπρα να προτείνει ως υποψήφιο ΠτΔ τον Αβραμόπουλο ή την Μπακογιάννη, είναι η κυβέρνηση να έχει υποσχεθεί στους εταίρους -στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης- πως θα θυσιάσουμε τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να τους εξευμενίσουμε.

Είναι άδικο να σφάξουμε κάποιον αριστερό για θυσία, οπότε καλύτερα να θυσιάσουμε έναν δεξιό.

Βέβαια, και σε αυτή την περίπτωση, ο προτιμότερος για θυσία είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Κρίμα είναι να σφάξουμε τον Μήτσο ή την Ντόρα.

Είναι προφανές πως η κυβέρνηση περιμένει την έκβαση της διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες, για να ανακοινώσει τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αν όλα πάνε καλά στην διαπραγμάτευση, ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορεί να προτείνει για πρόεδρο όποιον θέλει.

Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, ο Τσίπρας θα καλοπιάσει τους Έλληνες προτείνοντας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα από τα πρόσωπα που λατρεύουν, όπως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Κάποιοι υποστηρίζουν πως ο Αλέξης Τσίπρας βαδίζει στα χνάρια του Ανδρέα Παπανδρέου ακόμα και στις κινήσεις που έκανε στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, οπότε τώρα μένει να τον δούμε να βγάζει γκόμενα αεροσυνοδό, να χωρίζει και να παντρεύεται την αεροσυνοδό με θρησκευτικό γάμο.

Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι γυναίκα, ώστε να μπορούμε με άνεση να λέμε πως η Δημοκρατία γαμιέται.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.