Πόση ακόμη υπομονή να κάνουμε;

Πιτσιρίκο καλησπέρα,
Έχω αρχίσει να αγανακτώ με όλα όσα γίνονται και με αυτά που ασχολούμαστε οι περισσότεροι Έλληνες στα social media αυτές τις μέρες.

Ο καθένας έχει τον πόνο του, και, πλέον, εκτός από αρκετά εκατομμύρια προπονητές, η Ελλάδα έχει αποκτήσει αρκετά εκατομμύρια οικονομολόγους, όπου ο καθένας λέει το κοντό του και το μακρύ του, με αποτέλεσμα να μπαίνουμε σε ατέρμονες συζητήσεις για το τι πρέπει να γίνει στον ένα η τον άλλον τομέα της οικονομίας και να μην καταλήγουμε πουθενά.

Η κυβέρνηση -αφού έκανε ότι μπόρεσε να κάνει κατά την γνώμη μου με την ΕΕ και αφού δεν θέλουν να φύγουμε και να ξεμπερδέψουμε με τους εκβιαστές εταίρους- δεν έχει μπει ακόμη στην διαδικασία να καταθέσει ούτε ένα νομοσχέδιο μήπως αλλάξουν λίγο τα πράγματα.

Τίποτα φιλοσοφίες θεωρίες, θα γίνει το ένα θα γίνει το άλλο, και έτοιμο να ψηφιστεί δεν είναι τίποτα .

Αν θέλουν να λέγονται αριστερή κυβέρνηση, πρέπει να κατεβάσουν άμεσα το φορολογικό και νόμους για να χτυπήσουν την διαπλοκή και την μιντιοκρατία και τους ολιγάρχες. Τι περιμένουν, να τους πουν οκ οι εταίροι γι αυτό;

Γιατί λένε ότι θα ανοίξουν ξανά το ασφαλιστικό -που έχει προβλήματα- και δεν βάζουν ένα ανώτατο όριο στις συντάξεις 2.000 ευρώ;

Στην Αυστραλία -που κυβέρνησε κάποτε η αριστερά- έχουν ένα εκπληκτικό κοινωνικό κράτος, και όσοι έχουν μεγάλη περιουσία απλά δεν παίρνουν σύνταξη.

Τι όρια είναι αυτά 65-67 ή 62 στα βαρέα; Ας βάλουν ένα όριο ενσήμων για την κατώτατη, και όποιος είναι πάνω από 58 να βγαίνει όποτε θέλει με ανταποδοτικές εισφορές και ανώτατο όριο τις 2.000.

Τι θα τους πουν οι εταίροι; Ή μήπως φοβούνται μήπως χάσουν την σύνταξη τους πρώην βουλευτές και δικαστικοί και πάνε και αυτοί να σπρώξουν τον κόσμο να δουλέψει σε μεγαλύτερες ηλικίες, λες και θα έχουν απόδοση ή μήπως 2.000 είναι λίγα για έναν άνθρωπο σ αυτή την ηλικία .

Γιατί δεν μπαίνουν στην διαδικασία να ξεκινήσει η παραγωγική ανασυγκρότηση και ασχολούνται όλη την ώρα τι λέει ο Σόιμπλε η Μέρκελ και ο κάθε νταβάς της ΕΕ;

Έχω την εντύπωση ότι νομίζουν ακόμη ότι είναι αντιπολίτευση, βγαίνουν στα κανάλια της διαπλοκής και λένε διαφορές φιλοσοφίες, και από πράξη τίποτα για την ώρα .

Μόνο ο Λαφαζάνης κάτι πήγε να κάνει με την ελληνική βιομηχανία ζάχαρης αλλά με αυτά που γίνονται θα τον στείλουν με εγκεφαλικό τον άνθρωπο και θα τον χάσουμε και αυτόν.

Προσωπικά η υπομονή μου εξαντλείται.

Φιλικά Δημήτρης

Υ.Γ.Εσύ που σε διαβάζει τόσος κόσμος, οι περισσότεροι της αριστεράς, γιατί δεν βγάζεις κανένα άρθρο κάλεσμα για να διαδηλώσουμε, ώστε να φορολογηθούν οι ολιγάρχες και να πληρώσουν τα ΜΜΕ της διαπλοκής. Καλές οι διαδηλώσεις κατά της λιτότητας αλλά πιστεύω ότι πρέπει πλέον οι διαδηλώσεις να γίνονται επί συγκεκριμένων θεμάτων· να βάζουμε εμείς τις κόκκινες γραμμές μας στην κυβέρνηση για να τους πιέσουμε ώστε να ξεκινήσουν κάποια στιγμή.

(Αγαπητέ φίλε, γιατί σας κάνει εντύπωση πως υπάρχουν εκατομμύρια Έλληνες παντογνώστες; Θα έπρεπε να ξέρετε πως οι περισσότεροι Έλληνες είναι αδικημένες και παρεξηγημένες μεγαλοφυΐες αλλά υπάρχει μια παγκόσμια συνωμοσία σε βάρος τους, η οποία δεν τους επιτρέπει να διαπρέψουν και να μεγαλουργήσουν. Νομίζω πως η κυβέρνηση παγιδεύτηκε στις προεκλογικές της υποσχέσεις -τις οποίες είδε να συντρίβονται- και έχει χάσει το δάσος που είναι η χώρα. Και χάνει πολύτιμο χρόνο. Είστε σίγουρος πως η κυβέρνηση θέλει να χτυπήσει τους ολιγάρχες και τους καναλάρχες; Εγώ δεν είμαι και πολύ σίγουρος πια. Γιατί ο Τσίπρας, λέμε τώρα, να μην είναι κολλητός του Βαρδινογιάννη; Αν δεν δούμε πράξεις από την κυβέρνηση, αυτή η κυβέρνηση θα είναι μια ακόμα κυβέρνηση των νταβατζήδων, όπως ήταν και οι προηγούμενες. Η δική μου δουλειά δεν είναι να κάνω καλέσματα για διαδηλώσεις. Την άποψή μου για τα καθεστωτικά ΜΜΕ και τους ολιγάρχες την έχω γράψει σε δεκάδες κείμενα τα τελευταία δέκα χρόνια. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί προεκλογικά για την αντιμετώπιση ολιγαρχών και καναλαρχών. Τώρα, γιατί τα στελέχη της κυβέρνησης κωλοτρίβονται καθημερινά στα ΜΜΕ με τα παπαγαλάκια των ολιγαρχών, ας το απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Εμένα, πάντως, δεν με είδατε ούτε μια φορά σε κάποιο από αυτά τα κανάλια. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις δικές του πράξεις. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.