Τόση βιασύνη μετά τον ύπνο!

Αγαπητότατε Πιτσιρίκο,
Μετά από 35 χρόνια μακάριου ύπνου, πλούσιου όμως σε όνειρα και φαντασιώσεις, η πλειοψηφία των Ελλήνων ξύπνησε και, πριν καλά καλά πλυθεί, σαν τα μικρά παιδάκια, τα θέλει όλα και τώρα.

Όπως σημείωσα και σε προηγούμενή μου παρέμβαση, απ’ όσο γνωρίζω ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψηφίστηκε για να κάνει σοσιαλιστική επανάσταση. Αλλά για να εφαρμόσει ένα φιλολαϊκό, αντιολιγαρχικό πρόγραμμα.

Που θα απαλύνει, κατ’ αρχάς, τα ακραία προβλήματα που προκάλεσαν οι προηγούμενες πολιτικές στην πλειοψηφία των συμπολιτών μας, θα δημιουργήσει ένα αποδοτικό και φιλολαϊκό κρατικό μηχανισμό, και θα τα βάλει για πρώτη φορά από συστάσεως κράτους με τα ολιγαρχικά συμφέροντα που καταδυναστεύουν για δεκαετίες την χώρα.

Το αν και σε ποιο βαθμό θα τα καταφέρει, θα κριθεί στα επόμενα χρόνια .

Η συμφωνία που υπογράφτηκε, παρά τους κάποιους αναγκαίους συμβιβασμούς, δεν απαγορεύει στην κυβέρνηση στο να εφαρμόσει τις βασικές της εξαγγελίες, πράγμα που σύντομα θα φανεί.

Κλείνοντας, να επισημάνω το εκπληκτικής ποικιλίας αντικυβερνητικό μέτωπο που συγκροτήθηκε έναν μόλις μήνα μετά την ορκωμοσία της.

Περιλαμβάνει απ’ όλα: Αναρχικούς και Αντιεξουσιαστές, Ανταρσύες, Κουκουέδες, Επαμίτες, Ποταμίσιους, Πασόκους, Νεοδημοκράτες, Ακροδεξιούς, Γερμανούς τραπεζίτες, Νεοφιλελεύθερους ευρωπαίους πολιτικούς, Ολιγαρχικά κανάλια κ.λ.π.

Μάλλον σε καλό δρόμο κινείται η κυβέρνηση!

Λ.

(Αγαπητέ φίλε, μακάρι να είναι έτσι. Δεν νομίζω πως οι πολίτες που ψηφίζουν άλλα κόμματα είναι απέναντι στην κυβέρνηση. Αντιθέτως, έχω την εντύπωση πως περισσότεροι πολίτες από ποτέ άλλοτε θέλουν και ελπίζουν αυτή η κυβέρνηση να τα καταφέρει. Τα κομματόσκυλα και οι ιδεοληπτικοί μπορεί να είναι απέναντι στην κυβέρνηση αλλά οι πολίτες δεν είναι. Δεν είναι κομματικό πια το θέμα, είναι θέμα επιβίωσης της χώρας και των πολιτών. Αν η κυβέρνηση Σαμαρά είχε καταφέρει κάτι για τους πολίτες, δεν θα έπεφτε. Αλλά δεν ξέρω -και μάλλον κανείς δεν ξέρει- αν η παρούσα κυβέρνηση μπορεί, κάτω από αυτές τις ασφυκτικές συνθήκες, να καταφέρει μερικά πράγματα που θα κάνουν τη ζωή των πολιτών που έχουν πληγεί περισσότερο κάπως καλύτερη. Ξέρω, όμως, ότι πρέπει γιατί η χώρα έχει μεγάλο πρόβλημα. Και για να μην πουλάω τρελίτσα, ο λόγος που προσπαθούσα να είμαι όσο μεγαλύτερο διάστημα μπορούσα μακριά από την Αθήνα, ήταν για να μη με πιάνει κατάθλιψη. Αφού δεν μπορούσα να αλλάξω αυτό που συνέβαινε, προσπαθούσα να φύγω για να μην το ζω κάθε μέρα. Γιατί είναι ψέμα να λες πως αυτά που συμβαίνουν δεν σε επηρεάζουν και δεν καθορίζουν τη ζωή σου. Η Αθήνα έχει καταντήσει -εδώ και χρόνια- αρρώστια. Τουλάχιστον, μακριά από την Αθήνα, δεν έχεις αυτό το αίσθημα πως είσαι περικυκλωμένος από την δυστυχία και τη μαυρίλα. Τέλος πάντων, το μόνο θετικό τώρα είναι πως χάθηκαν τόσα πολλά που δεν έχουμε και πολλά πια να χάσουμε. Οπότε, μπορεί να τα καταφέρουμε. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.