Υπομονή, όλα παίζουν!

Πιτσιρίκο, Καλημέρα και περαστικά! Το άρθρο σου «Ψυχραιμία» και κάνα-δυο άλλα που διάβασα στο διαδίκτυο, ήταν η αφορμή να σου γράψω τα παρακάτω.

Παρατηρώ πολύ κόσμο, να διακατέχεται από καχυποψία και, αν και δεν τον κατηγορώ, θεωρώ πως είναι άδικο για αυτούς που κυβερνούν α) για πρώτη φορά και β) με εμφανώς καλύτερες προθέσεις και προοπτικές, από τους προηγούμενους.

Θα ήθελα να φέρω ένα παράδειγμα, που το έχω βιώσει πραγματικά και που μοιάζει με αυτό που κάνουν πολλοί (απλός κόσμος και αρθρογράφοι) στην παρούσα φάση.

Πάει λοιπόν ένας φίλος να δει ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που πωλείται πχ 10.000. Μαζί του παίρνει κι εμένα, για παρέα. Εγώ ξέρω πως το αυτοκίνητο το θέλει (και θα το πάρει) οπωσδήποτε, αλλά σε πιο καλή τιμή, μιας και έχει πληροφορίες πως ο πωλητής το απέκτησε με πολύ λιγότερα λεφτά (5.000) .

Όταν λοιπόν λέει στον πωλητή, μετά από ώρες διαπραγματεύσεων, πως ΔΕΝ το θέλει το αμάξι και θα φύγει, πετάγομαι εγώ (ο ξύπνιος) και λέω στον φίλο: «μα δεν είπες πως το θέλεις και θα το πάρεις;»

Κατέρρευσε εκείνη τη στιγμή, ακόμα και η πρώτη μικρή νίκη του φίλου, που είχε κατεβάσει την τιμή στα 8.500. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, η τιμή ΔΕΝ θα έπεφτε άλλο, χάρη σε μένα (!!!).

Δεν ξέρω αν το παράδειγμά μου είναι απόλυτα ταιριαστό, αλλά νομίζω ότι μοιάζει, με αυτό που συμβαίνει εδώ και 20 μέρες.

Η -από 25 Ιανουαρίου- κατάσταση χαρακτηρίζεται με μια λέξη: Διαπραγμάτευση.

Είναι όλα διαπραγμάτευση, ακόμα και το πότε και πως θα κλάσει ο Βαρουφάκης και θα πρέπει να είμαστε τουλάχιστον υπομονετικοί, πριν προδικάσουμε και πούμε πράγματα, που μπορεί να κάνουν ακόμα και ζημιά (μικρή ή μεγάλη ανάλογα με το ποιος τα λέει).

Ας κάνουμε υπομονή λίγες μέρες ή και μήνες, μέχρι να μας πουν τι συμφώνησαν ή διαφώνησαν. Με μια φράση: «μηδένα προ του τέλους μακάριζε».

Αυτά.

Με φιλικούς χαιρετισμούς και ευχές για γρήγορη ανάρρωση,

Νίκος Ρ.

(Αγαπητέ Νίκο, νομίζω πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουν πολλοί Έλληνες με την διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι -σε αντίθεση με τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ- είναι πραγματικά διαπραγμάτευση, οπότε, αν πετύχει, αυτοί οι Έλληνες θα πρέπει να παραδεχτούν πως, με τον φόβο τους και την κακομοιριά τους, πέταξαν πέντε χρόνια στα σκουπίδια και έστειλαν την χώρα μας στον διάολο. Θα πρέπει να παραδεχτούν πως πιάστηκαν κορόιδα και πως αυτό που κάνει σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα μπορούσε να έχει γίνει με πολύ καλύτερους όρους πριν από μερικά χρόνια. Σε βεβαιώνω πως πρόκειται μόνο για αυτό. Σε ευχαριστώ. Να είσαι καλά.)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.