Ένας μήνας υπομονή και σαράντα χρόνια επιμονή

ΓιούνκερΕπειδή πολλά γράφονται για την νέα κυβέρνηση -και για το αν θα πρέπει να κάνουν οι Έλληνες υπομονή-, θα καταφύγω σε ένα από τους “θεσμούς”: στον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ -αναφερόμενος στους Έλληνες που πιστεύουν πως δεν ευθύνονται για το προβλήματά της χώρας τους- είπε σε συνέντευξή του τα κάτωθι:

«Δεν ήταν όμως οι Ολλανδοί ή οι Γερμανοί που ψήφιζαν για πάνω από 40 χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Η ευθύνη είναι και στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών και δεν μπορούν να την αγνοήσουν».

Μπορεί ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να είχε πει πριν από δυο μήνες πως προτιμά οικεία πρόσωπα στην εξουσία στην Ελλάδα, αλλά έχει απόλυτο δίκιο.

Δεν ψήφιζαν οι Ολλανδοί και οι Γερμανοί πάνω από 40 χρόνια ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία.

Οι Έλληνες ψήφιζαν 40 χρόνια ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία.

Και μάλιστα, οι Έλληνες έκαναν ξανά κυβέρνηση την Νέα Δημοκρατία μαζί με το ΠΑΣΟΚ, και μετά την χρεοκοπία της χώρας· περιλαμβάνεται και αυτό στην μπηχτή του Γιούνκερ.

Οπότε, το θέμα δεν είναι πόση υπομονή θα κάνουν οι Έλληνες με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Το θέμα είναι γιατί οι Έλληνες έδειξαν τέτοια επιμονή, επί δεκαετίες, στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Ας το σκεφτούν αυτό σήμερα όλοι αυτοί οι Έλληνες που ψήφιζαν με επιμονή 40 χρόνια Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν έχουν υπομονή για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ήταν η δική τους επιμονή που ευθύνεται για την υπομονή που πρέπει να κάνουν όλοι οι Έλληνες σήμερα.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.