Καλή επιτυχία, κύριε Παυλόπουλε

Τσίπρας ΠαυλόπουλοςΗ επιλογή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να προτείνει ως υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο με βρίσκει αντίθετο.

Από την στιγμή που η επιλογή της κυβέρνησης θα ήταν να επιλεγεί ένα πρόσωπο από την Κεντροδεξιά -ως συμβολισμός ενότητας των πολιτών-, μάλλον ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι η καλύτερη και η πιο αξιόπιστη επιλογή.

Αλλά, κατά την ταπεινή μου γνώμη, ο Αλέξης Τσίπρας πέταξε μια χρυσή ευκαιρία για έναν κορυφαίο συμβολισμό.

Δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι αριστερός ή δεξιός.

Θα ήθελα ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι ένας Έλληνας επιστήμονας που διαπρέπει στο εξωτερικό και όχι ένας πολιτικός.

Θα ήθελα ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι ένας αυτοδημιούργητος Έλληνας, και όχι κάποιος που ήταν στην παρέα της οικογένειας Καραμανλή ή οποιασδήποτε άλλης πολιτικής οικογένειας που παραπέμπει στο χθες που μας οδήγησε στο άθλιο σήμερα.

Με την Ελλάδα να αιμορραγεί, χάνοντας τους νέους Έλληνες επιστήμονες που φεύγουν μαζικά για το εξωτερικό, η επιλογή ενός Έλληνα επιστήμονα ως υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας θα ήταν ένας κορυφαίος συμβολισμός.

Θα σήμαινε πως η Ελλάδα θέλει να φέρει τους Έλληνες πίσω.

Θα σήμαινε πως η Ελλάδα θέλει να προχωρήσει με αυτούς τους Έλληνες και όχι με τα τζάκια και τις παρέες τους.

Η επιλογή ενός Έλληνα επιστήμονα που διαπρέπει στο εξωτερικό ως υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας δεν θα ήταν μόνο ένας συμβολισμός.

Πρακτικά, αυτή η κυβέρνηση θα είχε φέρει πίσω στην πατρίδα μας έναν Έλληνα.

Θα σήμαινε πως αυτή η κυβέρνηση θέλει όλους τους Έλληνες πίσω στην πατρίδα.

Η ελληνική κοινωνία ήταν έτοιμη να δεχτεί μια τέτοια επιλογή.

Δυστυχώς, ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν. Προτίμησε να σκεφτεί με τους όρους του χτες και με πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες.

Εύχομαι στον Προκόπη Παυλόπουλο να γίνει ο καλύτερος Πρόεδρος της Δημοκρατίας που έχει υπάρξει στη χώρα μας.

Μπορεί να γίνει.

Βέβαια, θα πρέπει να κάνει κι αυτός την αυτοκριτική του. Όπως την κάνουμε -λίγο ή πολύ- όλοι οι Έλληνες τα χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας.

Αν ήμουν στην θέση του Προκόπη Παυλόπουλου, το πρώτο πράγμα που θα έκανα ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ήταν να περπατήσω μόνος μου, χωρίς φρουρούς και συνοδεία, ως τα Εξάρχεια, και να αφήσω ένα λουλούδι σε ένα συγκεκριμένο σημείο.

Καλή επιτυχία, κύριε Παυλόπουλε.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.