Η Άννα Παναγιωταρέα έκανε αγωγή στην Δέσποινα Κουτσούμπα για συκοφαντική δυσφήμιση

Η Άννα Παναγιωταρέα κατέθεσε αγωγή κατά της Δέσποινας Κουτσούμπα, στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και περιφερειακής συμβούλου Αττικής, κατηγορώντας της για “συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου”, με αφορμή δυο αναρτήσεις της στην σελίδα της στο Facebook.

Ποτέ δεν κατάλαβα τι ακριβώς κάνει η Άννα Παναγιωταρέα και γιατί ήταν πάντα χωμένη και καλοπληρωμένη με όλες τις κυβερνήσεις αλλά αυτό πρέπει να τελειώσει. Και δεν είναι μόνο η Παναγιωταρέα. Αλήθεια, τι θα γίνει με εκείνα τα payroll; Θα βρεθεί επιτέλους ένας τίμιος άνθρωπος να τα δημοσιεύσει;

Η ανάρτηση της Δέσποινας Κουτσούμπα στο Facebook:

Η δημοσιογράφος Άννα Παναγιωταρέα προβαίνει σε αγωγή εναντίον μου (που δεν είμαι δημοσιογράφος) κατηγορώντας με για “συκοφαντική δυσφήμηση διά του τύπου” για δημόσιο σχολιασμό μου που ποτέ δεν δημοσιεύτηκε στον τύπο…

Μάλιστα η αγωγή εναντίον μου αναφέρει στην πρώτη σελίδα την ιδιότητά μου ως “επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ” (δεν έχουμε επικεφαλής, αλλά θα το παρακάμψω), κάτι που μου επιτρέπει να το θεωρήσω και ως πολιτική δίωξη.

Ξεχνά βέβαια να αναφέρει ακόμη ότι έχω και συνδικαλιστική ιδιότητα, όπως ότι το διάστημα στο οποίο αναφέρεται κι εκείνη έχει μια δημόσια ιδιότητα: της διορισμένης επικοινωνιακής συμβούλου του Υπουργείου Πολιτισμού επί κυβέρνησης Σαμαρά!

Τέλος, αντιγράφω κατά λέξη από την αγωγή αυτό που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση να αναφέρεται από καθηγήτρια δημοσιογραφίας:

“Το ότι η εναγόμενη, ως ισχυρίζεται η ίδια, ανήκει στο χώρο της Αριστεράς, κι από θέση αρχής και υπεράσπισης της ελευθερίας του τύπου, είναι αντίθετη στις δικαστικές διώξεις δημοσιογράφων και εφημερίδων, καθώς και των νόμων που τις επιτρέπουν, αποδεικνύει την έλλειψη σεβασμού της προς τη Δικαιοσύνη. Διότι η Ελευθερία του Τύπου δεν αποτελεί αυτοσκοπό (…)” (σελ. 7)

Προφανώς όλα αυτά δεν πρόκειται να φοβίσουν ούτε εμένα ούτε κανένα άλλο μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ούτε τους συναδέλφους μου αρχαιολόγους, ούτε στους αγώνες μας ούτε στην ελεύθερη διατύπωση της άποψής μας! Θα το καταλάβει και η κα Παναγιωταρέα, αν έρθει στο δικαστήριο στις 7 Μάη να μας συναντήσει…

Υ.Γ.1 Το μόνο που με θλίβει είναι ότι τα παραπάνω αναφερόμενα στην αγωγή υπογράφει ο δικηγόρος Θ. Μαντάς, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Στη δικιά μου ηθική δεν δικαιολογούνται όλα ως “δουλειά”.

Υ.Γ.2 Στις 7 Μάη σας περιμένω στην Ευελπίδων! Θα ναι πιο όμορφα να είμαστε πολλοί που συμμεριζόμαστε την ελευθερία του… τύπου!

(σημείωση του πιτσιρίκου: Δέσποινα, εγώ θα είμαι εκεί.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.