Η κατάσταση στη σημερινή Ελλάδα και οι γερμανικές επανορθώσεις στη γερμανική τηλεόραση

Αυτό το βίντεο από την εκπομπή Die Anstalt που προβάλλεται από το δεύτερο κανάλι της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης κάνει τον γύρο του διαδικτύου, αφού αφενός παρουσιάζει με απλό και σατιρικό τρόπο τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας και αφετέρου προβάλλει -μέσω του Αργύρη Σφουντούρη, ο οποίος επέζησε από την τραγωδία στο Δίστομο- το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Επειδή το βίντεο είναι παντού, σκέφτηκα να μην το ανεβάσω στο μπλογκ.

Αλλά ένας αναγνώστης μου έγραψε “Πιτσιρίκο, ό,τι δεν καταφέρατε τόσα χρόνια οι περισσότεροι ‘γραφιάδες’, το κατάφεραν κάποιοι Γερμανοί με αυτό το εκπληκτικό βίντεο”.

Θα ήθελα να πω σε αυτόν τον φίλο αναγνώστη πως, τόσα χρόνια, οι περισσότεροι “γραφιάδες” υποστήριζαν απόλυτα τις γερμανικές θέσεις.

Ελπίζω να μην έχουν πάθει όλοι αμνησία επειδή άλλαξε η κυβέρνηση πριν από δυο μήνες.

Ακόμα και σήμερα, υπάρχουν πάρα πολλοί γραφιάδες -και όχι μόνο- που τάχθηκαν κατά της απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης να διεκδικήσει τις γερμανικές επανορθώσεις· διάβασα κάποιους που έγραψαν πως είναι ντροπή να διεκδικεί η Ελλάδα τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Ακόμα και σήμερα, υπάρχουν πολλοί Έλληνες δημοσιολόγοι που υποστηρίζουν με λύσσα πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να υπακούσει στις διαταγές της γερμανικής κυβέρνησης.

Φαντάζομαι πως αυτοί οι ωραίοι τύποι -που δεν αναρωτήθηκαν ποτέ γιατί καμία ελληνική κυβέρνηση δεν διεκδίκησε επί 70 χρόνια τις γερμανικές επανορθώσεις και ποτέ δεν αμφισβήτησαν τα διεφθαρμένα αφεντικά τους- θα λαλήσουν αν δουν αυτό το βίντεο της γερμανικής τηλεόρασης.

Σε αυτούς λοιπόν είναι αφιερωμένο αυτό το απλό βίντεο.

Δεν ξέρω αν είναι δυστυχία να είσαι Έλληνας αλλά είναι μεγάλη δυστυχία να είσαι ραγιάς.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.