Τρίτη 31 Μαρτίου η δίκη των βασανιστών του Ουαλίντ Τάλεμπ

AΣτις 10 Μαρτίου ξεκίνησε μετά από πολλές αναβολές στα δικαστήρια του Πειραιά η δίκη των βασανιστών του Ουαλίντ Τάλεμπ. Του Αιγύπτιου εργάτη που ο εργοδότης του μαζί με άλλους τρεις βασάνιζαν επί δύο μέρες, έχοντάς τον αλυσοδεμένο σε ένα στάβλο στη Σαλαμίνα, βιάζοντάς τον, χτυπώντας τον και ληστεύοντάς τον (12.000 ευρώ).

Ο Ουαλίντ σώθηκε επειδή κατάφερε να ξεφύγει σχεδόν αναίσθητος, αλλιώς σήμερα θα ήταν νεκρός.

Οι κατηγορούμενοι δεν προφυλακίστηκαν ποτέ και κυκλοφορούν ελεύθεροι στη Σαλαμίνα, απειλώντας τον Ουαλίντ κάθε φορά που τον συναντούν, ακόμα και στο δικαστήριο. (Τα ονόματα τους Γιώργος Σγούρδας, ο γιος του Σταμάτης Σγούρδας και οι δύο φίλοι τους, Γιώργος Ζαχαριάδης και Frederik Zoto).

Ο Ουαλίντ κατέθεσε στο δικαστήριο στις 10 Μαρτίου και στο τέλος ξέσπασε σε κλάματα.

Από το 2012 και μετά ζει ένα δράμα αφού σωματικά έχει σακατευτεί, ανήμπορος πλέον να κάνει οποιαδήποτε εργασία, ενώ ψυχικά είναι ένα ράκος υπό παρακολούθηση ψυχιάτρων και ψυχολόγων και για να καταφέρει να κλείσει έστω και για 10 λεπτά τα μάτια του πρέπει να παίρνει χάπια.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο Τρίτη 31.03.15 στις 9π.μ. στην αίθουσα 310 των δικαστηρίων του Πειραιά.

Πρέπει να είμαστε εκεί να του συμπαρασταθούμε. Του το χρωστάμε ως κοινωνία.

Ο φόβος πρέπει να περάσει στη πλευρά των βασανιστών του, και η αλληλεγγύη μας, μέσω της φυσικής μας παρουσίας, να απλώσει ένα δίχτυ προστασίας προς τον Ουαλίντ και να είναι ταυτόχρονα μια έμπρακτη συγγνώμη για τα όσα βασανιστικά έζησε στη χώρα μας.

Πιτσιρίκο, αν θες ανέβασέ το. Ευχαριστώ!

Γ.Κ.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.