Αποζημιώσεις για τις Αμαλίες που πουλήσαμε στους τουρίστες ζητάει η Γερμανία

Αμαλία τσολιαδάκιΔιαστάσεις πολέμου παίρνει η κόντρα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Γερμανία, αφού μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να στηρίξει την επιτροπή διεκδίκησης για τις γερμανικές αποζημιώσεις, η γερμανική κυβέρνηση ζητάει από την Ελλάδα όλα τα έσοδα από τις Αμαλίες που έχουν πουληθεί, ως σουβενίρ, σε τουρίστες.

Σύμφωνα με την γερμανική κυβέρνηση, τα έσοδα από τις Αμαλίες που πουλήθηκαν σε τουρίστες στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες ανέρχονται σε 945 δισεκατομμύρια ευρώ, οπότε το χρέος της Ελλάδας έχει ξεπεράσει το 1 τρισεκατομμύριο και θα πρέπει να το γιορτάσουμε.

Η καγκελάριος Μέρκελ ζητάει ακόμα όλα τα έσοδα από τις φορεσιές Αμαλίας που φοράνε οι μαθήτριες στην εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου και οι λιλιπούτειες καρναβαλίστριες στις Απόκριες.

Η ελληνική κυβέρνηση απάντησε πως η στολή που φορούσε η Αμαλία ήταν η αστική φορεσιά της Πελοποννήσου, και δεν είχε καμία σχέση με τις πατσαβούρες που φορούσε η βασίλισσα Αμαλία, πριν την στεφανωθεί ο Όθωνας και την φέρει στην Ελλάδα από την Κάτω Σαξονία, η οποία πρέπει είναι κάτω από την Άνω Σαξονία, αν και δεν αποκλείεται να μεσολαβεί η Μέση Σαξονία αλλά πού να το ψάχνω τώρα;

Η γερμανική κυβέρνηση επιμένει και ζητάει να πουλιούνται οι Αμαλίες ξεβράκωτες στους τουρίστες, ενώ ζητάει η κούκλα να αλλάξει όνομα.

Η ελληνική κυβέρνηση σκέφτεται να ντύσει την Αμαλία με την στολή των Ναζί και να την ονομάσει Μέρκελ -για να κάνει θραύση στους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα-, αλλά υπάρχουν αντιδράσεις από τον οίκο μόδας Hugo Boss ο οποίος έχει τα δικαιώματα, αφού ο Hugo Boss έραβε τις στολές των Ναζί, οι οποίες, εντελώς μεταξύ μας, μάλλον είναι οι πιο ωραίες στρατιωτικές στολές που υπήρξαν ποτέ, αφού αναδείκνυαν την θηλυκή πλευρά του στρατιώτη και τον οδηγούσαν ανεμελα σε ένα νέο αφήγημα, με αποτέλεσμα οι Σοβιετικοί στρατιώτες -που φορούσαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους- να τους πάρουν παραμάζωμα και να φτάσουν στο Βερολίνο και να υψώσουν την κόκκινη σημαία στο Ράιχσταγκ, αλλά δεν έκαναν την μαγκιά να πάνε και μέχρι το Παρίσι, το Λονδίνο και την Νέα Υόρκη, ώστε να εξαπλωθεί ο σοσιαλισμός σε όλο τον κόσμο και να μην μας τα κάνουν μπαλόνια σήμερα με τις Τρόικες, τα Μνημόνια, τις τράπεζες και τις αγορές, που μας πατάνε σαν την γερμανική μπότα και πονάμε. (σ.σ. Δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά όλο αυτό ήταν μια πρόταση. Θα μπορούσε να είναι δέκα ακόμα σειρές αλλά δεν θέλω να δυσκολεύω τους μαθητές, όταν θα με διδάσκουν στα σχολεία. Γεια σας παιδάκια.)

Σε άλλα νέα από το 1945, η γερμανική κυβέρνηση ζητάει να αλλάξει όνομα η Αμαλιάδα -η οποία ονομάστηκε έτσι προς τιμή της βασίλισσας Αμαλίας-, αλλά η ελληνική κυβέρνηση θα συστήσει επιτροπή, η οποία θα διεκδικήσει την προίκα της Αμαλίας, η οποία είχε 742 κιλότες, αν και δεν φορούσε ούτε μια, επειδή ήταν μητρομανής και καυλοπυρέσσουσα, αφού είχε καταλάβει πως το μόνο πράγμα που αξίζει σε αυτή τη ζωή είναι του μουνιού το πανηγύρι.

(Το μεγάλο πρόβλημα για την Ελλάδα θα προκύψει, αν κάποια άλλη βαλκανική χώρα ζητήσει αποζημιώσεις για τις φουστανέλες που φοράνε τα εκατομμύρια τσολιαδάκια που έχουμε πουλήσει στους τουρίστες.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.