Τούρκοι! Τούρκοι!

Ερντιογάν ΜέρκελΠεριζήτητη είναι η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, αφού τώρα η Τουρκία θέλει το μισό Αιγαίο για στρατιωτικές ασκήσεις μέχρι το τέλος του χρόνου.

Η τουρκική κυβέρνηση δεν θέλει όλο το Αιγαίο και την υπόλοιπη Ελλάδα, γιατί ανήκουν στη γερμανική κυβέρνηση και δεν θέλει να έχει διπλωματικό επεισόδιο με την Γερμανία.

Η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει αντίρρηση να παραχωρήσει στην Τουρκία το μισό Αιγαίο -για να μη σας πω πως δική της ιδέα ήταν να δεσμεύσει η Τουρκία το μισό Αιγαίο- αν και θα μπορούσε να το ξανασκεφτεί αν η ελληνική κυβέρνηση δεσμευτεί να υλοποιήσει όλα τα μνημόνια μέχρι το 2150 και ο Γιάνης Βαρουφάκης αντικατασταθεί από τον Κλάους Αουγκεντάλερ.

Απαντώντας στις έντονες αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης, η τουρκική κυβέρνηση τόνισε πως, με την Τουρκία να δεσμεύει το μισό Αιγαίο, ο φετινός εορτασμός της 25ης Μαρτίου θα γίνει με ξεχωριστή λαμπρότητα, αφού στους εορτασμούς θα συμμετέχουν και τα τουρκικά στρατεύματα.

Εν τω μεταξύ, ανακούφιση επικρατεί στο άλλο μισό Αιγαίο -που είναι δεσμευμένο από τους Γερμανούς τουρίστες και τους Έλληνες ολιγάρχες-, αφού η Τουρκία δεν θα κάνει πεδίο βολής την Μύκονο και την Σαντορίνη, με αποτέλεσμα τα ξέφρενα πάρτι με τους κοσμικούς και τα μοντέλα να συνεχίζονται μέχρι τα χαράματα και το κέφι να χτυπάει κόκκινο.

Πόσο προβλέψιμα όλα μετά την ήττα των γερμανοτσολιάδων στις εκλογές και τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι τα ξέραμε από πριν.

Πρώτα η προσπάθεια ασφυξίας από την γερμανική κυβέρνηση στη νέα ελληνική κυβέρνηση στην διάρκεια των Eurogroup, και μετά οι Τούρκοι.

Δεν υπήρχε λόγος να γίνουν όλα αυτά.

Θα μπορούσαν να καταργήσουν τις εκλογές στην Ελλάδα ή να απαγορεύσουν να συμμετέχουν στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Και να φανταστείτε πως ένας από τους σημαντικότερους λόγους που ήθελε η Ελλάδα να μπει στην τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα -μετά μάλιστα από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο- ήταν για να προφυλαχτεί από την επιθετικότητα της Τουρκίας.

Τελικά, μετά από δεκαετίες μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η τουρκική επιθετικότητα χρησιμοποιείται για να υποκύψει η χώρα στη γερμανική ηγεμονία μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.