Αδύναμη αγέλη

varoufakis2Φίλε Πιτσιρίκο, να πω αρχικά ότι συμφωνώ με όλα όσα έγραψες για τις αγέλες των αυτοαποκαλούμενων «αναρχοαυτόνομων και αντιεξουσιαστών» και τον φασιστικό τρόπο δράσης τους. Τι να πει κανείς;

Πέρα από την βλακεία και την ηλιθιότητα που μπορεί να ερμηνεύσει εν μέρει την συμπεριφορά τους, δεν υπάρχουν περισσότερα να προσθέσει κανείς εκτός από ίσως την «δίκαιη» διαμαρτυρία κάποιων εξ αυτών που δεν είδαν τον μισθό τους να μπαίνει κανονικά στον τραπεζικό τους λογαριασμό από το παρακράτος -ή «βαθύ κράτος»- λόγω της στενότητας που αντιμετωπίζει το κανονικό κράτος.

Θέλω μονάχα να σταθώ στην αντίδραση της συζύγου του Γιάνη Βαρουφάκη που έσπευσε –χωρίς φωνές και υστερίες– να προστατέψει τον άνθρωπό της, αγκαλιάζοντας τον δυνατά και γυρνώντας την πλάτη της στους επιτιθέμενους.

Δεν είναι μόνο η αγάπη που σε κάνει αμέσως να κοιτάς με συμπάθεια αυτούς τους δύο ανθρώπους. Είναι η ποιότητα και ο πολιτισμός που εκπέμπουν με την συμπεριφορά τους.

Είναι οι άνθρωποι που αυθόρμητα –τουλάχιστον εγώ– θαυμάζεις και θέλεις να τους συναναστραφείς γιατί βαθιά μέσα σου γνωρίζεις ότι θα κερδίσεις από την συναναστροφή αυτή ως άνθρωπος.

Το δεύτερο πράγμα που μου έρχεται αυθόρμητα στο μυαλό είναι η ερώτηση, «τι γυρεύουν σε αυτούς εδώ τους βάλτους» που τραγούδαγε χρόνια πίσω ο Νιόνιος. Την ώρα ​μάλιστα ​ που οι ακρίδες -και δυστυχώς όχι οι Ακρίτες- «ξαγρυπνούν στα σύνορα του κράτους».

​Όπως και να έχει, η αυθόρμητη αντίδραση της Δανάης ήταν ένα όμορφο μάθημα συμπεριφοράς για όποιον μπορεί να το δει έτσι.​

Φιλιά πολλά από την Εσπερία

Ηλίας

Υ.Γ.1 Παρά το γεγονός ότι διαφωνώ με την συλλογιστική του Βαρουφάκη, τρέφω τεράστια συμπάθεια για αυτόν. Όπως πιστεύω και οι περισσότεροι Έλληνες –διαφωνούν ή συμφωνούν μαζί του–, ίσως γιατί αναγνωρίζουν πως είναι αυθεντικός. Μποέμ και cool.

Υ.Γ.2 Σήμερα δικαιολογώ κάτι χαμένα –και διαπλεκόμενα– κορμιά που είχαν βγάλει όλη τους την χολή μετά την φωτογράφηση του ζεύγους Βαρουφάκη με τα θαλασσινά και φόντο την Ακρόπολη. Εμένα η φωτογράφηση εκείνη μου άρεσε γιατί έδειχνε όλη την μεταξύ τους αγάπη και χαλαρότητα. Οι δυσκοίλιοι Έλληνες δημοσιογράφοι την έφεραν σε αντιδιαστολή με μια ​ φωτογράφηση του επίσης δυσκοίλιου αρχηγού των Εργατικών στην Αγγλία, μέσα στην μικρή κουζίνα της έπαυλης του, για να … μην προκαλέσει. Τους καταλαβαίνω γιατί θα πέφτει πολύ παντόφλα και ροχάλα από τις συμβίες τους μέσα στα δικά τους πολυτελή σπίτια.​ Τρελαίνονται όταν βλέπουν εικόνες σαν αυτή που σου στέλνω. ​

Υ.Γ.3 Παρακολουθώ τα πάντα αυτόν τον καιρό γιατί περιμένω να ξεκινήσω στην επόμενη θέση εργασίας μου, και παραμένω στο σπίτι 24 ώρες το 24ωρο. Σίγουρα πιο ενημερωμένος από ποτέ. Σαν τον μανιακό του …internet!

(Αγαπητέ Ηλία, έχει δώσει πολλά μαθήματα ο Γιάνης Βαρουφάκης σε αυτούς τους τρεις μήνες που είναι υπουργός Οικονομικών. Βέβαια, ζούμε σε μια χώρα βουτηγμένη στον φθόνο, οπότε οι περισσότεροι Έλληνες δεν θέλουν κανένα κεφάλι να ξεχωρίζει. Κι εγώ διαφωνώ σε αρκετά σημεία με τον Βαρουφάκη αλλά δεν διαφωνώ με την ποιότητα του ανθρώπου. Επίσης, έχω το σύνδρομο να υποστηρίζω αυτόν που του την πέφτουν όλοι, ανεξάρτητα με το αν συμφωνώ μαζί του. Και του Βαρουφάκη του την έχουν πέσει όλοι. Ηλία, όταν μια γυναίκα μπαίνει μπροστά από τον άνδρα της για να τον προστατεύσει, έχουν ειπωθεί όλα. Αρκεί κάποιος να έχει μάτια να το δει και μυαλό να το καταλάβει. Για τα συγκεκριμένα παιδιά των Εξαρχείων δεν έχω να πω κάτι, εκτός του ότι είναι εντελώς προβλέψιμα πια. Τους εύχομαι στη συνέχεια της ζωής τους να μην είναι τόσο προβλέψιμα. Πάντως, είναι τραγικό να γίνεσαι σαν αυτούς που μισείς και να μην το καταλαβαίνεις. Ήττα. Με το καλό να ξεκινήσεις στη νέα σου δουλειά. Εν τω μεταξύ, πήγαινε και καμιά βόλτα. Εμείς εδώ έχουμε ξεσκιστεί στις βόλτες. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.