Αλέξης Βαρουφάκης

Αγαπημένε μου Πιτσιρίκο,
Μπαίνω κατευθείαν στο ψητό. Είναι πασιφανές και αναμενόμενο ότι ο παραμερισμός Βαρουφάκη από τη διαπραγματευτική ομάδα ανταλλάχθηκε. Μόλις σήμερα, ανέβηκε το περιθώριο δανεισμού της Ελλάδας από τον ΕΛΑ· μη με ρωτάς πόσο, ούτε τι είναι ο ΕΛΑ, με κουράζουν τα νούμερα κι έρχεται καλοκαίρι. Ελπίζω μόνο να μην είναι μόνο αυτό το αντάλλαγμα γιατί είναι λιγότερο κι από μικρό.

Και εξηγούμαι: Ο λόγος που λυσσάξανε όλοι οι έξω για να φύγει ο Γιάναρος είναι ότι εδώ στη Γερμανία -ναι, δυστυχώς ζω κι εργάζομαι στο Μόναχο εδώ και χρόνια- ο Βαρουφάκης είναι ο απόλυτος σταρ!

Ξέχνα την επιτυχία του στην Ελλάδα. Σου μιλάω για παροξυσμό!

Κατ’ αρχήν, τον ξέρουν κι οι πέτρες. Οι πιο συντηρητικοί απλά τον αποδέχονται, κι από κει και πέρα ξεκινά η λατρεία.

Όπου σταθώ κι όπου βρεθώ, μου μιλάνε για εκείνον. Οι γυναίκες υγραίνονται μόνο στην ιδέα του τολμηρού καβαλάρη που οραματίστηκε μια άλλη Ευρώπη.

Μη νομίζεις, το σήριαλ τεμπέλη Νότου και εργατικού Βορρά το έχουν σκυλοβαρεθεί και δεν τσιμπάνε πια.

Για να καταλάβεις, μια Αγγλίδα που ζει εδώ, πήγε να μου μιλήσει για το Γιάνη και μου λέει:

“Εκείνος ο ωραίος, ο Αλέξης Βαρουφάκης”

“Γιάνης” της απαντάω, “Αλέξης Τσίπρας είναι η πρωθυπουργάρα μας”

“Α ναι, Γιάνης αυτός ο γοητευτικός καραφλός που τα λέει τόσο ωραία”

Φυσικά, έσκασα στα γέλια! Από την άλλη μέχρι και η χειρονομία με το δάχτυλο τους άρεσε, ειδικά στη νεολαία.

Νομίζω ότι υποσυνείδητα έχουν βαρεθεί και αυτοί τους χαρτογιακάδες τους και η χειρονομία αυτή ίσως ήταν κάτι που εξέφρασε και τους ίδιους. Υπήρξαν Γερμανοί μάλιστα που μου παραπονιόντουσαν, επειδή είπε ότι δεν το είχε κάνει.

Δύσκολο να είσαι πλέμπα και να έχεις τον παγκόσμιο σταρ δίπλα σου. Σε αυτή τη θλιβερή συμμορία ξεπεσμένων γεροντίστικων μυαλών που ονομάζουν ΕΕ βρέθηκε κάποιος να οραματιστεί κάτι διαφορετικό και τους χάλασε την πιάτσα.

Οπότε τον βγάλαμε άμπαλο, ανεύθυνο κλπ. Δεν πρέπει να ξεχωρίζει κανείς μέσα στις καταθλιπτικές αίθουσες των Βρυξελλών και να δεις που θα μας δώσουν και τη δόση (που να μη μας την έδιναν).

Μέχρι και λεφτά δίνουν, αρκεί να τους απαλλάξουμε από αυτόν που καταρρακώνει τον εγωισμό τους.

Προτείνω στο Γιάνη να παραιτηθεί και να θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Της Γερμανικής. Θα σκίσει!!!

Σε φιλώ καλοκαιρινά!

Αλέξανδρος

(Αγαπητέ Αλέξανδρε, ξέρω να ξεχωρίζω τους ανθρώπους που είναι αστέρια. Δεν κρύβεται ο σταρ. Πριν από ενάμισι μήνα είχα γράψει για τον Γιάνη Βαρουφάκη “Μετά από χρόνια, η Ελλάδα απέκτησε έναν πραγματικό σταρ και δεν ξέρει τι να τον κάνει, γιατί ζούμε στη χώρα που δεν πρέπει να ξεχωρίζει κανείς, ώστε να είναι όλοι ικανοποιημένοι που είναι τα ίδια σκατά”. Πριν από λίγες ημέρες, παρατήρησα πως ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει περισσότερους followers στο Twitter από τον Σάκη Ρουβά. Αυτό κάτι λέει. Ειδικά, αν σκεφτείς πως οι followers του Βαρουφάκη δεν είναι μόνο από την Ελλάδα -όπως των εγχώριων “σταρ”- αλλά από όλο τον κόσμο, και πως ο Βαρουφάκης εμφανίστηκε πρόσφατα στο προσκήνιο. Εγώ δεν ξέρω κάποιον άλλον υπουργό Οικονομικών σε όλο τον κόσμο που να είναι τόσο δημοφιλής. Έχει μια φιλοσοφία ζωής ο Βαρουφάκης και αυτό ενδιαφέρει πολλούς ανθρώπους. Και κάνει έξαλλους πολλούς άλλους. Φυσικά, όλοι αυτοί δουλεύουν για αυτόν. Νομίζω πως ο Βαρουφάκης θα φύγει τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την Ελλάδα. Είναι πολύ καλός για εδώ. Τουλάχιστον, όπως καταντήσαμε τη χώρα μας. Η Ελλάδα είναι για Άδωνι και Λοβέρδο. Μέχρι εκεί. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.