Θα μας κάνουν ντα!

Γεια σου πιτσιρίκο.
Θα μας πετάξουν έξω από το € λέει κάποιος Ευρωπαίος στην TV, λόγω κακής συμπεριφοράς. Θα μας κάνουν ντα γιατί ήμασταν άτακτα παιδάκια. Κάναμε σκανταλιά, ζούσαμε πάνω από τις δυνάμεις μας πριν τη κρίση.

Γιατί 700€ βασικός μισθός ήταν πολύ, για κόστος ζωής 1500€.

Μου πήραν τη πιπίλα Πιτσιρίκο. Με έβαλαν στην απομόνωση με το ένα πόδι όρθιο.

Νιώθω τύψεις που αντιμίλησα στους συνετούς Ευρωπαίους γονείς μου.

Έξω από το νηπιαγωγείο έχει έναν άστεγο Σύριο, παραπεταμένο, με το μωρό του που κι αυτό ήταν άτακτο. Όλο έκλαιγε το βλαμμένο στη βάρκα, αντί να σκάσει.

Ο Ευρωπαίος γονέας που έχει πάρε-δώσε με εταιρίες όπλων, με κατηγορεί ως ρατσιστή που θέλω να μοιραστεί το βάρος των προσφύγων ισόποσα σε όλη την Ευρώπη.

Και μου πετάει στη μούρη κάτι χαρτιά με λέξεις να ζωγραφίσω, για να μάθω γράμματα. Το ένα λέει Δουβλίνο ΙΙ και το άλλο Δουβλίνο ΙΙΙ.

Ο Ευρωπαίος γονέας μου είναι αντιρατσιστής, φυσικά. Και πολύ ιδεαλιστής. Είναι κατά της παιδικής εργασίας και της δουλείας. Μπαίνει στο νηπιαγωγείο, βγάζει το Made in Bangladesh πανάκριβο σακάκι του και πασχίζει να μας μάθει σεβασμό στους θεσμούς.

Όμως, εμείς είμαστε άτακτα κι όλο κλαίμε τα σκασμένα.

Γκρινιάζουμε γιατί, ενώ μας ταΐζει με το μπιμπερό, 1 στα 3 μωρά πεινάει. Και 2 στα 3, ίσα που χορταίνουν, με τη σκόνη γάλα που τους αναλογεί. Κι αντί να πούμε ευχαριστώ, αντιμιλάμε κι από πάνω! Είμαστε αχάριστα και κακομαθημένα.

Στο βενζινάδικο απέναντι δουλεύει ένας Πακιστανός. Μένει σε ένα σπίτι με άλλους 15 άντρες και μυρίζει λίγο περίεργα. Ομοιόμορφο πλήθος λαθρομεταναστών: Μόνο άντρες.

Ο Ευρωπαίος γονέας μου δεν τον βλέπει. Έχει κακή περιφερειακή όραση. Εξάλλου αυτός δεν ήταν ο σκοπός των Δουβλίνων; Κανονισμοί για όσους γουστάρουν να εθελοτυφλούν.

Τις λιγοστές φορές που πιάνει τον Πακιστανό με την άκρη του ματιού του, αναρωτιέται γιατί τον αγριοκοιτάει.

Και φυσικά, τον ενοχλεί η λέξη λαθρομετανάστης, προτιμάει το sans papiers, είναι πιο πολιτισμένο.

Εξάλλου, πάντα του άρεσε να παίζει με τις λέξεις. Και με τους αριθμούς. Και με τους ανθρώπους. Το παιχνίδι είναι βασική προϋπόθεση ενός καλού νηπιαγωγού.

Γυρνώντας σπίτι, ο Ευρωπαίος γονέας μου θα χαλαρώσει στην πισίνα του. Θα παίξει λίγο πόκερ online, με ενέχυρο τις φρουτόκρεμές μας. Τουλάχιστον αυτός ξέρει. Δε ζει πάνω από τις δυνάμεις του.

Και αξίζει αυτή την πολυτέλεια γιατί είναι ηθικός και καλός. Όχι σαν κάτι γουρούνια και κάτι βρωμιάρηδες μαυριδερούς.

Φιλικά

Κωνσταντίνα

(Αγαπητή Κωνσταντίνα, η Ευρώπη ανακαλύπτει πως είναι ρατσίστρια αλλά το έκρυβε επιμελώς τόσα χρόνια. Βασικά, η Ευρώπη σιχαίνεται τους φτωχούς. Τους πλούσιους τους αγαπάει. Η Ευρώπη έγινε ανέκδοτο αλλά να μην της το πούμε ακόμα γιατί θα πικραθεί. Εμείς τα αγαπάμε τα φτωχαδάκια γιατί κι εμείς μια ζωή φτωχαδάκια ήμασταν. Αν αυτοί μας κάνουν ντα, εμείς θα τους κάνουμε ντου. Από παντού. Να είσαι καλά.)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.