Κύριε Τσίπρα, τα πραξικοπήματα δεν τελείωσαν μαζί με το Παλάτι


Στη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, ότι “ονειρεύεται ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης όπως ακριβώς συνέβη και με τον Γιώργο Παπανδρέου, αναρωτήθηκε κάτω από ποιες παρασκηνιακές διαδικασίες ανετράπη ένας πρωθυπουργός μετά από 37 χρόνια, και είπε στον Αντώνη Σαμαρά πως “τα πραξικοπήματα στην Ελλάδα τελείωσαν μαζί με το Παλάτι”.

Θα ήθελα να θυμίσω στον Αλέξη Τσίπρα πως οι New York Times, σε άρθρο τους με τίτλο «Conspiracies, Coups and Currencies» (Συνωμοσίες, πραξικοπήματα και νομίσματα») στις 20 Νοεμβρίου του 2011 -και με αφορμή την ανατροπή του Γιώργου Παπανδρέου και την νέα κυβέρνηση του μη εκλεγμένου Παπαδήμου-, είχαν γράψει πως στην Ελλάδα και την Ιταλία έγινε πραξικόπημα, για να σωθεί το ευρώ.

Βέβαια, είχα προλάβει τους New York Times, αφού στις 6 Νοεμβρίου είχα γράψει το tweet που βλέπετε πιο πάνω: “Το πραξικόπημα μόλις ολοκληρώθηκε. Και μεταδόθηκε σε εθνικό δίκτυο, χωρίς καμία λαϊκή αντίδραση.”

Να θυμίσω επίσης στον Αλέξη Τσίπρα -αλλά και σε όλους- πως, πριν την ανατροπή του Γιώργου Παπανδρέου, υπήρχαν πολλά δημοσιεύματα στον ελληνικό και τον ξένο Τύπο για την πιθανότητα -ή ακόμα και την αναγκαιότητα- στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Ελλάδα.

Φυσικά, αυτά τα δημοσιεύματα είχαν ως στόχο να εκφοβίσουν την ελληνική κοινωνία, ώστε να αποδεχτεί τα αλλεπάλληλα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα που είχαν ήδη γίνει αλλά και αυτά που ακολούθησαν.

Πραξικόπημα δεν είναι μόνο η ανατροπή ενός εκλεγμένου πρωθυπουργού και μιας εκλεγμένης κυβέρνησης.

Πραξικόπημα είναι όλα αυτά που συνέβησαν στην Ελλάδα από την χρεοκοπία και την προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης το 2010, και μετά.

Πραξικόπημα είναι μια χώρα να μην κυβερνιέται από τους εκλεγμένους πολιτικούς αλλά από ξένα κέντρα, ξένους οργανισμούς και ντόπιους ολιγάρχες.

Κύριε Τσίπρα, πραξικόπημα είναι να μην σας επιτρέψουν να κυβερνήσετε, αν και έχετε εκλεγεί με νόμιμες εκλογές.

Πραξικόπημα είναι να σας μετατρέψουν σε έναν πρωθυπουργό, ο οποίος θα υπογράφει ό,τι του δίνουν, για να διατηρήσει την θέση του.

Κι αυτό πραξικόπημα είναι.

Μην επιτρέψετε να σας συμβεί αυτό.

Κύριε Τσίπρα, τα πραξικοπήματα δεν τελείωσαν με το Παλάτι.

Το Παλάτι και ο βασιλιάς δεν ήταν τίποτα άλλο παρά οι εκφραστές ντόπιων και ξένων ολιγαρχών.

Το Παλάτι δεν υπάρχει πια αλλά όλοι αυτοί είναι ακόμα εδώ.

Και δεν έχουν ανάγκη κανένα Παλάτι πια, για να κάνουν τα δικά τους πραξικοπήματα.

Άλλωστε, έχουν στα χέρια τους τα ΜΜΕ.

Μπροστά στα ΜΜΕ των ολιγαρχών, το Παλάτι ήταν αθώο.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.