Προπηλακισμός Γιάνη Βαρουφάκη

Φίλε πιτσιρίκο, βλέποντας και το βίντεο προπηλακισμού του Γιάνη Βαρουφάκη επιβεβαιώθηκε ότι αυτά που του είπαν ήταν “λίγο” -πολύ δηλαδή- φασιστικά.

Πιτσιρίκο, ο αναρχικός χώρος αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι και ιδεολογικά και πρακτικά είναι η καλύτερη πνευματική τροφή, γιατί για την υλοποίηση των όσων λέει ο αναρχισμός χρειάζεται περισσότερος κόσμος να έχει συνείδηση.

Και δυστυχώς, οι αναρχικοί είναι μειοψηφία (που θα πρέπει να γίνει πλειοψηφία).

Για να έρθουμε όμως στο θέμα μας, προφανώς και αυτοί οι τύποι δεν αντιπροσώπευαν τον αναρχισμό, κάθε άλλο.

Δύο πράγματα με προβλημάτισαν:

Το ένα είναι ότι από το πρωί υπάρχει σιγή ιχθύος από τις αναρχικές συλλογικότητες. Για παράδειγμα, θα περίμενα να βγάλει μια ανακοίνωση-τοποθέτηση το athens indymedia ότι καταδικάζει ή όχι το γεγονός, και θα τελείωνε η ιστορία.

Δεν είναι κακό να λες ότι “κάναμε λάθος”. Η σιωπή, όμως, είναι συνενοχή, άρα θαρρώ πως σωστά ο Βαρουφάκης ονόμασε το γκρουπ αυτό των ατόμων “αντιεξουσιαστές”. Αν δεν ήταν σίγουρος, δεν θα το έλεγε. Μας το έχει αποδείξει, άλλωστε, ως προς την ακρίβεια των λέξεών του όταν μιλάει.

Το δεύτερο είναι ότι πήγαν και την έπεσαν στο μοναδικό άνθρωπο που υπάρχει μισή ελπίδα να γίνει κάτι. Ο Βαρουφάκης, ρε παιδιά, κάνει μπαμ ότι δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός, και τον τιμάει αυτό.

Επίσης, θεωρώ ότι είναι το πιο σημαντικό μέλος της κυβέρνησης λόγω της ευρείας πολυεθνικά οικονομικής γνώσης που έχει και λόγω του ενδιαφέροντός του γενικότερα για τα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα. Δεν είχε καμία ανάγκη να γίνει πολιτικός. Άποψή μου πάντα.

Παρότι καταλαβαίνω τους αναρχικούς, ως προς το γεγονός ότι, όταν μπλέκεσαι με τα σκατά (βουλή) γίνεσαι κι εσύ τέτοιο, εντούτοις θα πρέπει να υπάρχει ένας διαχωρισμός.

Εδώ θα είμαστε πάλι, αν γίνει γουρούνι ο Βαρουφάκης και ο κάθε Βαρουφάκης, να τα χώνουμε.

Α.

(Αγαπητέ φίλε, οι αναρχικοί θα πρέπει να γίνουν πλειοψηφία, όχι οι χουλιγκάνοι. Ο αντιεξουσιαστής που γίνεται εξουσιαστής -χωρίς μάλιστα να το καταλαβαίνει- είναι για λύπηση. Αυτά τα θέματα αφορούν τους αναρχικούς και τον χώρο τους. Ας τα λύσουν μόνοι τους. Πάντως, μάλλον θα πρέπει να προβληματίσει τον αναρχικό χώρο πως τις περισσότερες φορές έρχεται στην επικαιρότητα και απασχολεί την κοινωνία με “πεσίματα” και άλλες τέτοιες ανοησίες. Καθόλου δημιουργικό και αποτελεσματικό, για αναρχικούς. Επίσης, καθόλου έξυπνο. Αλλά ξαναλέω, είναι δικό τους θέμα. Πάντως, δεν περίμενα ποτέ ανθρώπους που δηλώνουν αναρχικοί να γκετοποιούνται, να εκφοβίζουν, να απειλούν, και να θέτουν θέμα δικής τους “ιδιοκτησίας”. Μικροαστική αναρχία. Αναρχοαστοί. Τελικά, όπως σε όλους τους άλλους τομείς, μπορεί να έχουμε και τους αναρχικούς που μας αξίζουν. Φυσικά, ο Βαρουφάκης είναι πιο αναρχικός από κάτι τέτοιους τύπους. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.