“Φτύσε την δημοκρατία, Βαρουφάκη”

Αυτό το βίντεο, με το απόσπασμα από την εκπομπή Die Anstalt που προβάλλεται από το δεύτερο κανάλι της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης, μου στο έστειλε ο Ηλίας με το σχόλιο “Απόδειξη ότι εκείνοι οι [λίγοι;] Γερμανοί που είναι φίλοι μας είναι και αυτοί που έχουν καυστικό χιούμορ!”.

Νομίζω πως δεν είναι λίγοι οι Γερμανοί που είναι φίλοι μας. Είναι πολλοί.

Στην ουσία, δεν είναι φίλοι μας. Είναι φίλοι της δημοκρατίας.

Η δημοκρατία δοκιμάζεται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι πολίτες των άλλων χωρών αντιλαμβάνονται πως γίνεται προσπάθεια ανατροπής της εκλεγμένης ελληνικής κυβέρνησης και αποδόμησης των στελεχών της, οπότε αντιδρούν.

Αντιδρούν γιατί ξέρουν πως έχει έρθει και η δική τους σειρά.

Βέβαια, από τη μία βλέπεις αυτό το βίντεο με τον Γερμανό παρουσιαστή της σατιρικής εκπομπής να έχει φιλελληνική θέση, και από την άλλη έχεις όλα αυτά τα ξεπουλημένα καθάρματα στα χρεοκοπημένα ελληνικά ΜΜΕ να προσπαθούν να βλάψουν ακόμα περισσότερο τη χώρα και τους πολίτες.

Πρέπει να τελειώνουμε κάποτε με αυτούς τους εχθρούς της αλήθειας, της δημοκρατίας και των πολιτών.

Και με αυτούς και με τα αφεντικά τους.

Πρέπει να τους τελειώσουμε, πριν μας τελειώσουν αυτοί.

(Στις 3 Μαρτίου, έγραφα “Τελειώστε τους ολιγάρχες, πριν σας τελειώσουν”.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.