Ο Αλέξης Τσίπρας δεν φοβάται την κρίση του λαού

tsiprasΠολύ καλή και ενδιαφέρουσα ήταν η χτεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στο Star, αν εξαιρέσεις το γεγονός πως ο πρωθυπουργός ήταν στο στούντιο ενός καναλιού που δεν πληρώνει φόρους και ο δημοσιογράφος τον ρωτούσε τι θα γίνει με τις αποδείξεις στις ταβέρνες.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως δεν θα υπάρξει ρήξη με τους εταίρους αλλά, αν οδηγηθεί σε ρήξη, ο λαός θα αποφασίσει με δημοψήφισμα, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν φοβάται την κρίση του ελληνικού λαού, αλλά αυτό δεν χρειαζόταν να το πει γιατί είναι ολοφάνερο πως ένας λαός που ψηφίζει επί σαράντα χρόνια τα ίδια καθίκια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ -και περιμένει μετά να περάσουν και πέντε χρόνια από την χρεοκοπία της χώρας για να τους ξεφορτωθεί- είναι ένας σοφός λαός και πρέπει να του έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη.

Πάντως, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, δεν είναι δυνατόν να μην έχει γίνει ένα δημοψήφισμα στην Ελλάδα για πάνω από 40 χρόνια -και να έχουν περάσει αέρα πατέρα η είσοδος στην ΕΟΚ, το Μάαστριχτ, η είσοδος στην ευρωζώνη και πολλά άλλα- και ξαφνικά να θυμόμαστε το δημοψήφισμα και τον σοφό λαό όταν η χώρα έχει χρεοκοπήσει από τις πολιτικές επιλογές για τις οποίες ποτέ δεν ρωτήθηκαν οι πολίτες, οι οποίοι χόρευαν αμέριμνοι τόσα χρόνια τσιφετέλια πάνω στα τραπέζια, με αποτέλεσμα να έχουν γίνει εντελώς γκάου.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ακόμα πως έγιναν λάθη και πως τα λάθη είναι ανθρώπινα αλλά και τα σωστά είναι ανθρώπινα, αν και δεν τα βλέπουμε πολύ συχνά στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, η ελληνική πλευρά είχε λάβει προφορική διαβεβαίωση πως θα πάρει χρήματα μόλις υπάρξει συμφωνία αλλά, μετά την συμφωνία της 18ης Φεβρουαρίου, ο Ντράγκι και ο Ντάισελμπλουμ μας εξαπάτησαν, οπότε εμείς συνεχίζουμε να διαπραγματευόμαστε με απατεώνες που δεν κρατάνε το λόγο τους, επειδή πιστεύουμε πως θα τους αλλάξουμε και θα τους φέρουμε στον δρόμο του Θεού.

Το συμπέρασμα από την χτεσινή συνέντευξη είναι πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας συμπαθητικός και ευγενικός άνθρωπος αλλά ζούμε σε μια εποχή που η χώρα χρειάζεται ένα κάθαρμα πιο πολύ από ποτέ.

Πάντα λάθος timing αυτός ο λαός.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.