Ένας τίμιος άνθρωπος

Dionisis TsaknisΟ Διονύσης Τσακνής θα είναι ο πρόεδρος της ΕΡΤ, ενώ ο Λάμπης Ταγματάρχης θα είναι διευθύνων σύμβουλος.

Πέρσι, είχα τη χαρά να γνωρίσω τον Διονύση Τσακνή, αφού είχε γράψει τη μουσική για τις Θεσμοφοριάζουσες που ανέβασε ο Γιώργος Κιμούλης.

Στους δυο σχεδόν μήνες που διήρκεσαν οι πρόβες, είχα την ευκαιρία να τον παρακολουθώ να δουλεύει με τους ηθοποιούς και να συζητώ μαζί του.

Ο Διονύσης Τσακνής είναι ένας εργατικός, γλυκός και ήρεμος άνθρωπος. Είναι πιστός στις ιδέες του αλλά δεν είναι φανατικός. Ακούει.

Ο Διονύσης Τσακνής είναι ένας τίμιος άνθρωπος. Δύσκολο αυτό σε έναν κόσμο που δεν είναι έντιμος.

Ξέρω πως δεν επιθυμεί θέσεις και μεγαλεία, και είμαι βέβαιος πως θα αναλάβει την θέση του προέδρου της ΕΡΤ, έχοντας την παραίτησή του στην τσέπη του.

Εύχομαι στον Διονύση Τσακνή να τα καταφέρει και να συνδέσει το όνομά του με την δημιουργία της νέας ΕΡΤ, που δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με την ΕΡΤ του παρελθόντος.

Δεν συνηθίζω να δίνω συμβουλές -ειδικά, όταν δεν μου τις ζητάνε- αλλά η ταπεινή μου γνώμη είναι πως η νέα ΕΡΤ πρέπει να αξιοποιήσει την εμπειρία και τις γνώσεις των πολλών Ελλήνων που δουλεύουν σε μεγάλα και επιτυχημένα τηλεοπτικά κανάλια του εξωτερικού. Όχι απαραίτητα να τους προσλάβει, αλλά να τους ακούσει. Αυτό θα μπορούσε να γίνει με ένα συνέδριο, όπου θα προσκληθούν να μιλήσουν και να καταθέσουν τις εμπειρίες και τις προτάσεις τους.

Καλή επιτυχία, Διονύση! “Γέννα θαύμα μες στον χρόνο”.

(Τον Λάμπη Ταγματάρχη, τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, τον συνάντησα μια φορά στη ζωή μου, στη διάρκεια μιας συνέντευξης που του πήραμε ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος και εγώ τον Απρίλιο του 2012 για το Unfollow. Το περίεργο είναι πως η μητέρα μου μου είπε τότε πως έχουμε μια μακρινή συγγένεια μαζί του. Ο Λάμπης Ταγματάρχης ήταν και τότε διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, και, μεταξύ άλλων, είχε πει «Βαρέθηκα αυτή τη χώρα όπου όλοι είναι έξυπνοι και αυτός που διοικεί είναι ο μαλάκας». Όντως, είναι πολύ εύκολο να κάνεις κριτική στους πάντες -το κάνουν όλοι στα social media, νομίζοντας πως κάνουν κάτι πρωτοποριακό- αλλά το δύσκολο είναι να πας, να αναλάβεις την ευθύνη και να κάνεις την δουλειά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.