Από την Πόλη έρχομαι…

Φίλε Πιτσιρίκο,
Μαθαίνω τα τελευταία – σύμφωνα με τους δημοσιογράφους των έγκριτων διεθνών ΜΜΕ βέβαια – κατορθώματα του σατανικού Βαρουφάκη. Αφού λοιπόν κατέγραψε κρυφά την σύνοδο κορυφής στην Ρίγα και δεν πήγε να φάει μαζί τους ξενέρωτους υπουργούς της ΕΕ και ταυτόχρονα γενικούς γραμματείς τους Σόιμπλε, λέγεται πως μεθυσμένος τα ξημερώματα μπήκε μέσα στην σουίτα του Γερμανού ΥΠΟΙΚ και του επιτέθηκε σεξουαλικά.

Ο τελευταίος για προφανείς λόγους δεν μπόρεσε να αντιδράσει και κάθισε στωικά και υπέμεινε όλα τα μαρτύρια.

Η θέση του Φριτζ στην συνεχεία ήταν πολύ δύσκολη. Από την μια η πουριτανική του ηθική κι από την άλλη η θέση του αντιβασιλιά της γηραιάς Ηπείρου μαζί και μερικά από τα γονίδια που κληρονόμησε από τον μακαρίτη τον παππού του, έδιωξαν την αγάπη από την ψυχή του.

Έκτοτε, κυριεύτηκε από μίσος για τον Έλληνα κουρσάρο και έχει ορκιστεί εκδίκηση με κάθε τρόπο. Σαν τον αρχαίο βασιλιά Ηρώδη δεν θα διστάσει στιγμή, ακόμα κι αν χρειαστεί να σφαγιάσει όχι 10.000 νήπια αλλά 10 εκατομμύρια φαντασμένους και ανόητους ραγιάδες.

Τα γράφω αυτά για να καταλήξω στο θλιβερό συμπέρασμα ότι και κώλο να δώσουμε η Γερμανία δεν πρόκειται να κάνει πίσω.

Ιστορικά, άλλωστε, η δίψα για εξουσία πάνω στους άλλους και το μίσος κάνει τον Γερμανό πρώτα ηλίθιο, μετά στυγνό δολοφόνο και στο τέλος ηττημένο ζητούλα που εκλιπαρεί πενήντα χρόνια για την συγχώρεση της υπόλοιπης ανθρωπότητας.

Όπως όμως λέγεται η ιστορία τις περισσότερες φορές επαναλαμβάνεται ως φάρσα και για αυτό περιμένω να γελάσω πολύ, όταν η Ευρώπη χάσει την θέση που σήμερα κατέχει στην παγκόσμια οικονομία εξαιτίας της ανόητης προτεσταντικής και νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ακολουθεί.

Κι αν κατηγορούσαμε τους Έλληνες για κακομαθημένους δεν μπορείς να φανταστείς τι λαπάδες κατοικούν στις χώρες.

Οι μοναδικοί που διατηρούν κάποια στοιχεία δυναμισμού και δημιουργικότητας είναι οι μετανάστες. Χωρίς αυτούς -που είναι εκατομμύρια-, οι Ευρωπαίοι θα είχαν εξαφανιστεί από τα τέλη της δεκαετίας του ’90. Θα τους είχαν αποδεκατίσει η άνοια, το κωλοβάρεμα και η κατάθλιψη.

Ήρθαν όμως οι ξένοι που δουλεύουν σαν τα σκυλιά, κι έτσι αυτοί συνεχίζουν να λαμβάνουν τις συντάξεις και τα προνοιακά τους επιδόματα.

Εν πάση περιπτώσει! Καταλαβαίνεις τι περνώ για να τα γράφω όλα αυτά τώρα.

Στο site του Χατζηπαπάρα, διάβασα πως ο Βαρουφάκης δήλωσε τρομαγμένος από την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας!

Φυσικά, χαμογέλασα και σκέφτηκα πως, μετά την δήλωση αυτή ο εισαγγελέας θα πρέπει να ζητήσει πάραυτα την προφυλάκιση του γνωστού … τορναδόρου από την Κρήτη για την διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Κλείνω, καταθέτοντας μια πρόταση για δημόσιο διάλογο. Γιατί να χαραμίσουμε την Αγία Βαρβάρα, στέλνοντάς την στην Eurovision, όπου έχουμε το 12αρι της Κύπρου σίγουρο;

Γιατί δεν την στέλνουμε στο Eurogroup – επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας- όπου δεν μας υποστηρίζει κανείς, ούτε καν η αδερφή Κύπρος;

Αν γυρίσουμε θριαμβευτές, θα έχει βάλει το χεράκι του και ο θεός της Ελλάδας.

Αν γυρίσουμε ταπεινωμένοι, δεν θα φταίει κανείς -ούτε οι πολιτικοί, ούτε ο λαός- αλλά θα είναι θέλημα θεού.

Εγώ μια πρόταση κάνω. Άλλωστε, ο τόπος αυτός σπαρμένος λείψανα και δοξασίες είναι.

Την ελληνική μας ψυχή την έχουμε ξεγράψει προ πολλού. Μονάχα ο κώλος μας έμεινε για τον νυν υπέρ πάντων αγώνα.

Για το ευρώ, ρε γαμώτο!

Φιλιά πολλά από την Εσπερία

Ηλίας

Υ.Γ.Συγγνώμη για την ορθογραφία και την από την Πόλη έρχομαι θεματολογία. Γραμμένο στο διάλειμμα, κι από το smartphone.

(Αγαπητέ Ηλία, μια χαρά είναι η θεματολογία σου. Ηλία, όπως μου έλεγε πριν από μερικές ώρες ένας Γερμανός φίλος η Ευρώπη έχει τελειώσει, αφού θα την καταπιούν οι μετανάστες που έρχονται από παντού. Και καλά θα της κάνουν. Εγώ είμαι με τους μετανάστες, αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε ξανά τους Έλληνες να μεταναστεύουν. Viva Africa λοιπόν! Ηλία, η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ αστεία, αφού είναι ολοφάνερο πως η χώρα πρέπει να κάνει επιτέλους κάποια κίνηση -πριν σαπίσει εντελώς- αλλά κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη. Μπες στα social media και δεν θα σου μείνει άντερο από τους εκατοντάδες χιλιάδες ξεφτιλισμένους ραγιάδες που κατηγορούν ο ένας τον άλλον, και νομίζουν όλοι πως είναι παρεξηγημένες μεγαλοφυΐες. Την Αγία Βαρβάρα την είχα στείλει στο προηγούμενο Eurogroup. Στο επόμενο, να στείλουμε την Παναγία, για πιο επίσημη εκπροσώπηση. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.