Αυτονόητο

Καλημέρα Πιτσιρίκο μου,
Δεν έχω πολλά για σήμερα, να μια απορία μόνο. Άκουσα το βομβαρδισμό της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού για τη φράση του Βαρουφάκη στη συνέντευξή του πως έχει βιντεοσκοπήσει, καταγράψει, ηχογραφήσει -πες το όπως θες- το Eurogroup.

Και όλοι έχουνε λυσσάξει αν τον κρεμάσουν ανάποδα πως θίγει την αξιοπιστία, την εμπιστευτικότητα και όλες αυτές τις μπούρδες.

Και σε ρωτάω:

Εκεί στα Eurogroup, στα Euro working Group στα euro Disney συνόδους κορυφής και τα ρέστα, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑ;

Μήπως κανονίζουν τη μοίρα της Ευρώπης; Τη μοίρα των λαών; Μήπως αυτά αφορούν όλο τον Ευρωπαϊκό -και μη- κόσμο και δεν έχουν κανένα λόγο να είναι κρυφά;

Αφού αφορούν εμάς, γιατί εμείς να μην ξέρουμε τι αποφασίζεται από αυτούς για εμάς;

Είναι σαν να σε δικάζουν και να μη μπορείς να ακούσεις τι λέγεται στη δίκη.

Για να έχουν τόση άρνηση λοιπόν, κάτι κρύβουν· που ξέρουμε πολύ καλά τι κρύβουν.

Γιατί αν ακούγαμε όλοι οι λαοί τι λέγεται κάθε φορά σε αυτές τις συνεδριάσεις θα έπρεπε να έχουμε πάρει καδρόνια και λοστάρια και να τους κάνουμε αγνώριστους από το ξύλο.

Ουπς, ναι είμαστε πολιτισμένοι. Όχι τραμπουκισμοί.

Θα έπρεπε να λειτουργήσουν οι θεσμοί, να στήσουμε ένα Ειδικό Δικαστήριο που οι ίδιοι θα αθωώνουν τους εαυτούς τους.

Παρασύρθηκα, αλλά άναψα και μόνο που τα σκέφτομαι. Απαγορεύεται λοιπόν να ξέρεις τι αποφασίζουν οι ηγεσίες για εσένα. Εσύ το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ψηφίζεις γιατί εκεί εξαντλείται το δημοκρατικό σου δικαίωμα.

Αυτή είναι η Ευρώπη του 2015. Ζήτω.

Σε φιλώ,

Δημήτρης

Υ.Γ Έχω κι εγώ σπουδάσει Οικονομικά. Σαν τον Γιάνη. Πολύ θα ήθελα να τον γιαουρτώσω, όταν παίρνει εκείνο το ύφος 100 καρδιναλίων και ξεστομίζει θεωρητικές παπαριές. Αλλά τουλάχιστον τέλειωσε οικονομικά ο άνθρωπος. Και είναι υπουργός οικονομικών. Δεν τέλειωσε γεωπονική για να τον κάνουμε μέγα Μύστη της σύγχρονης χούντας.Περαστικά μας.

(Αγαπητέ Δημήτρη, η απορία σου είναι η αυτονόητη απορία. Αλλά επειδή είναι αυτονόητο, δεν το σκέφτεται κανείς. Δηλαδή, οι πολίτες της Ευρώπης έχουμε παραχωρήσει το δικαίωμα σε μερικές δεκάδες ανθρώπους να συζητούν μυστικά επί χρόνια, και να μας ανακοινώνουν τις αποφάσεις τους. Κι αυτό το θεωρούμε φυσιολογικό και δημοκρατικό. Ε, δεν είναι. Όλα στο σκοτάδι, και μετά να κάνουμε τους έκπληκτους και τους θιγμένους, όταν μαθαίνουμε για τις μίζες. Τίγκα στα χάπατα η Ευρώπη. Αλλά οι Ευρωπαίοι νομίζουν ότι έχουν δημοκρατία. Ναι, αμέ. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.