Γράμμα μιας αναγνώστριας 13 μηνών

baby girlΓεια σου Πιτσιρίκο!
Είμαι η Ελπίδα και μπορεί να είμαι η νεότερη αναγνώστριά σου, μόλις 13 μηνών· άσε που σε διαβάζω από έμβρυο, δεν ξέρω αν πιάνεται, όμως.

Φαντάζομαι ήδη θα σκέφτεσαι τι ωραίο όνομα έχω.

Βέβαια, το όνομά μου δεν το πήρα από γιαγιά, αλλά το διάλεξαν οι γονείς μου γιατί θέλουν, ελπίζουν, διεκδικούν με όποιο τρόπο μπορούν γιατί πιστεύουν ότι με αγώνα όλα μπορούν να αλλάξουν και εγώ να μεγαλώσω σε μια κοινωνία που τουλάχιστον δεν θα τα παρατάει (η επιλογή του ονόματος έγινε προ προεκλογικής καμπάνιας ΣΥΡΙΖΑ, εντάξει;).

Και έτσι λοιπόν, είπα και εγώ να ξεκινήσω από νωρίς να αγωνίζομαι και να διεκδικώ· μάλλον η πετριά είναι κληρονομική!

Και πώς το κάνει αυτό, θα αναρωτηθείς, ένα μωρό 13 μηνών;

Λοιπόν θα σου εξηγήσω: εγώ θηλάζω με μανία από τη μέρα που γεννήθηκα και είχα την τύχη να έχω μια πολύ παραγωγική μαμά, τόσο παραγωγική που το γάλα περίσσευε.

Και η μαμά μου δεν ήξερε τι να το κάνει αλλά, ευτυχώς, η καλή μου παιδίατρος και η καλή της μαία, που είναι ενημερωμένες, της είπαν ότι στο Μαιευτήριο Έλενα υπάρχει τράπεζα γάλακτος -η μόνη στην Ελλάδα, δε συζητάω τι γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη που με μανία προσπαθούμε να παραμείνουμε- που μαμάδες με περίσσευμα μπορούν να πάνε εκεί το γάλα τους.

Και ξέρεις τι το κάνουν; Το δίνουν στα πρόωρα φιλαράκια μου που νοσηλεύονται στην εντατική!

Γιατί το μητρικό γάλα είναι φάρμακο και ασπίδα από λοιμώξεις και γιατί τα βοηθάει έτσι ώστε να γίνουν υγιή παιδιά και μετά υγιείς ενήλικες.

Και εγώ αμέσως το χάρισα το γάλα μου για να βοηθήσω τους φίλους μου! Αλλά άμα δεν ήταν η παιδίατρος και η μαία ενημερωμένες, όλο αυτό το γάλα θα πήγαινε στα σκουπίδια.

Πόσο κρίμα να μην το ξέρει ο κόσμος!

Και τώρα ζητάω τη βοήθειά σου.

Η μαμά μου με μια φίλη της, την Κέλλυ που είναι blogger σαν και εσένα (31ebdomades) και ασχολείται με τα πρόωρα γιατί η κόρη της γεννήθηκε πρόωρα, έφτιαξαν ένα ψήφισμα προς τον Υπουργό Υγείας με δύο στόχους:

Πρώτον να μαθευτεί η δωρεά μητρικού γάλακτος και δεύτερον, να ιδρυθούν και άλλες τράπεζες μητρικού γάλακτος γιατί πρόωρα δεν γεννιούνται μόνο στο Έλενα, ούτε μόνο στην Αθήνα.

Ξέρω ότι ο κόσμος δεν κάνει εύκολα πράγματα όταν του τα ζητάει ένας άγνωστος, ειδικά για κάτι που δεν τον αφορά άμεσα, και επίσης καταλαβαίνω ότι πολλοί θα σκεφτούν ότι τα αυτιά της πολιτείας δεν ιδρώνουν με ηλεκτρονικά ψηφίσματα, αλλά τι χάνουμε να προσπαθήσουμε;

Θα με βοηθήσεις να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερες υπογραφές;

Αυτό είναι το ψήφισμα.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να συμπληρώσει κανείς το email του, το όνομά του – έστω και το μικρό, τη χώρα που βρίσκεται και έναν ταχυδρομικό κώδικα και να πατήσει sign. Τόσο απλά!

Σε ευχαριστώ πολύ!

Η μικρή σου φίλη, Ελπίδα!

Υ.Γ. Αν μπορέσεις να το βάλεις στη σελίδα σου στο Facebook -και πάνω από μια φορά- και αν ζητήσεις από τους αναγνώστες σου όχι μόνο να υπογράψουν αλλά να το κοινοποιήσουν κιόλας, θα βοηθούσε πάρα πολύ!
.
(Αγαπητή Ελπίδα, εδώ ανεβάζω τα μέιλ των αναγνωστών που είναι τριάντα και σαράντα χρονών γέροι, δεν θα ανεβάσω το δικό σου που είμαστε σχεδόν συνομήλικοι; Ελπίδα, εγώ υπέγραψα για να δημιουργηθούν τράπεζες δωρεάς γάλακτος και καλώ όλους τους φίλους αναγνώστες να υπογράψουν και να το κοινοποιήσουν. Σε φιλώ γλυκά, μπέμπα.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.