Μεγαλειώδης συγκέντρωση συμπαράστασης στο δοκιμαζόμενο κλάδο των εφοπλιστών

EFOPLISTES

Πρόσφατη δημοσιογραφική έρευνα έδειξε ότι οι Έλληνες εφοπλιστές έχουν επενδύσει, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015, περίπου 62% λιγότερα χρήματα σε σχέση με πέρυσι το ίδιο διάστημα.

Αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο από την πλευρά της κοινωνίας.

Για το λόγο αυτό, ετοιμάζεται μια μεγαλειώδης συγκέντρωση -στα πρότυπα αυτής που έγινε ως αντίδραση στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας- το Σάββατο 16 Μαΐου και ώρα 18:00 στην Πλατεία Συντάγματος.

Εκτός από ευφάνταστα πλακάτ, όπως “Την κρίση δεν θα πληρώσουν οι εφοπλιστές, αλλά ο κυρίαρχος λαός”, “Κάτω τα χέρια από το κεφάλαιο” κ.α. θα υπάρξουν και πολλές εκπλήξεις.

Στο τέλος της συγκέντρωσης ο Σάκης Ρουβάς θα τραγουδήσει μελοποιημένα ποιήματα του Νίκου Καββαδία.

Τη συγκέντρωση διοργανώνει και αυτή τη φορά ο Σύλλογος Ανιάτων “Ο φίλος του νεοφιλελέ”.

Μην το χάσετε!

(Αγαπητέ Jo Di, μετά τους τραπεζίτες, πρέπει να σώσουμε και τους εφοπλιστές. Βέβαια, εγώ το έγραφα από το 2008. Πάντως, πολύ μου αρέσουν αυτές οι διαδηλώσεις των φιλελέδων, όπως αυτή για την Παιδεία που μαζεύτηκαν 100 υπάλληλοι των ολιγαρχών. Νομίζω πως η μεγαλύτερη επιτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ότι κατάφερε να βγάλει από το κτίριο του ΣΚΑΪ τον Άρη Πορτοσάλτε. Όταν είδα τον Άρη στο Σύνταγμα, νόμιζα πως είναι Photoshop.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.