Πρόταση προς Γιάνη Βαρουφάκη

Πιτσιρίκο, στον τίτλο ψέμματα έγραψα για τις προτάσεις μου στον Βαρουφάκη. Έχει πλέον καταντήσει αηδία το πολιτικό σκηνικό, οπότε και μόνο που ασχολούμαστε χάνουμε πολύτιμο χρόνο.

Πριν έρθω σε εσένα όμως, να σου πω ότι στη χθεσινή συνέντευξη του Γιάνη στα καυτά ζητήματα έκανε ΜΟΚΟ.

Στους 500 πιο πλούσιους για τη φορολόγηση “προτίμησε να μην απαντήσει” όπως είπε -γιατί άραγε;- και για τα αποθεματικά της Βουλής που δεν μεταφέρθηκαν στην ΤτΕ “δεν γνώριζε”.

Υπουργός Οικονομικών που βάζει υπογραφές και δε γνωρίζει δηλαδή. Γαμάτο; Θέλω κι εγώ να γίνω υπουργός.

Καλά, και ότι όλα αυτά τα εφάρμοσαν με ΠΝΠ, τον πλέον φασιστικό τρόπο, μην το πιάσουμε καν ως θέμα προς συζήτηση.

Δεν είναι εμφανές λοιπόν τι γίνεται; ΖΩΑΔΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ, ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ.

Όσο για εσένα, θα σου πρότεινα να συνεχίσεις να γράφεις όσο περισσότερο μπορείς αλλά με άλλη θεματολογία, ρε Πιτσιρίκο.

Έχουνε μαυρίσει οι ψυχές μας από τη καθημερινότητα, γράψε αν γίνεται τίποτα πιο χαρούμενο. Επιστήμη, πολιτισμός ή και πολιτική αλλά όχι της Ελλάδας!

Αστειεύομαι βέβαια για το τι θα γράφεις, αλλά παραέχει τραβήξει γενικά η πρώτη φορά αριστερά.

Άστους, παράτα τους. Ανέβασε κάνα κείμενο με φωτογραφίες από τις παραλίες που λες ότι πας.

Α.

(Αγαπητέ φίλε, άντεξα μόνο δέκα λεπτά τη συνέντευξη Βαρουφάκη στον Χατζηνικολάου. Και να φανταστείτε πως μου είναι συμπαθής. Αλλά πολλή κούραση πια από την κυβέρνηση. Πολλή κούραση, πολλές συνεντεύξεις στα κανάλια των ολιγαρχών -που θα τους διέλυαν-, πολλές αναλύσεις, πολλά λόγια, πολλά “δεν εννοούσαμε αυτά που λέγαμε, εσείς καταλάβατε λάθος”, οπότε εγώ ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω. Πάντως, για να έχει μεγάλη σημασία ποιος είναι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, θα πρέπει η Ελλάδα να έχει δικό της νόμισμα, για να μπορεί να κάνει δική της οικονομική πολιτική. Διαφορετικά, είναι διακοσμητικός, όπως όλη η κυβέρνηση. Θα ήθελα πολύ να έγραφα για παραλίες αλλά μάλλον δεν διαβάσατε τι μου έχει συμβεί τους τελευταίους μήνες. Μην τα παίρνετε και πολύ στα σοβαρά αυτά που γράφω. Δουλειά είναι, δεν είναι η ζωή μου. Καλό καλοκαίρι. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.