Θεατές

asleepΤρεις μήνες μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης και με την διαπραγμάτευση να συνεχίζεται, το μόνο σίγουρο είναι πως οι πολίτες συνεχίζουν να είναι θεατές. Βουβοί θεατές.

Ως προς αυτό το σημείο, δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Παράλληλα, οι πολίτες ενημερώνονται από τα ίδια ΜΜΕ και από τους ίδιους τηλεδημοσιογράφους που ενημερώνονταν τα προηγούμενα χρόνια.

Ο πρωθυπουργός και τα στελέχη της κυβέρνησης κάνουν εξαγγελίες πως θα ρυθμίσουν το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και θα κλείσουν τον κύκλο της διαπλοκής -όπως υπόσχονταν προεκλογικά- αλλά, για την ώρα, έχουν μείνει στα λόγια.

Τα στελέχη της κυβέρνησης είναι καθημερινά στα κανάλια που καταγγέλλουν, κολακεύονται από τους γλείφτες δημοσιογράφους, και όλα αυτά είναι εντελώς γελοία.

Ο πρωθυπουργός δίνει συνέντευξη σε κανάλι ολιγάρχη -χωρίς άδεια και χωρίς να πληρώνει φόρους-, ο δημοσιογράφος τον ρωτάει τι θα γίνει με τις αποδείξεις στις ταβέρνες και ο πρωθυπουργός κάνει πως δεν τρέχει τίποτα. Ε, αυτά έκαναν και οι προηγούμενοι.

Επίσης, η κυβέρνηση θα διέλυε τους ολιγάρχες -ψάξτε τις προεκλογικές τους δηλώσεις αλλά και τις δηλώσεις τους τις πρώτες ημέρες μετά τις εκλογές- αλλά δεν βλέπω κάποια κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση.

Κανένα μέλος της κυβέρνησης δεν αναλαμβάνει να ενημερώσει τους πολίτες για το τι ακριβώς διαπραγματεύονται.

Πληροφορίες υπάρχουν, ενημέρωση δεν υπάρχει.

Είναι ολοφάνερο πως η κυβέρνηση έχει απομακρυνθεί πολύ από τα όσα υποσχόταν προεκλογικά.

Για την ακρίβεια, κάνει ακριβώς τα αντίθετα από όσα υποσχόταν προεκλογικά.

Από την διαγραφή των Μνημονίων, η κυβέρνηση έφτασε στον έντιμο συμβιβασμό.

Αυτό δεν πρέπει να το εξηγήσει κάποιος στους πολίτες;

Τι πάει να πει έντιμος συμβιβασμός; Τι ανοησίες είναι αυτές;

Μήπως θα κλείσει η συμφωνία, θα πάμε σε ένα νέο Μνημόνιο, και θα αναλάβουν πάλι να μας εξηγήσουν πόσο καλό είναι αυτό οι Πρετεντέρηδες από τα χρεοκοπημένα χουντοκάναλα;

Αν η Πρώτη φορά Αριστερά σκοπεύει να κάνει αυτά που έκαναν η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και οι Σαμαροβενιζέλοι, θα είναι εξίσου κατάπτυστη με αυτούς.

Βέβαια, θα είναι πολύ παρηγορητικό να οδηγηθούμε στο συμπέρασμα πως αριστεροί, δεξιοί και λοιπές δυνάμεις είναι όλοι σκατάδες, οπότε δεν πειράζει, αφού τελικά είμαστε όλοι τα ίδια σκατά και αυτό είναι πολύ …δημοκρατικό.

Δεν ξέρω αν η κυβέρνηση εκλαμβάνει τη σιωπή των πολιτών ως αποδοχή των κινήσεών της.

Για να αποδεχθείς τις κινήσεις κάποιου, πρέπει πρώτα να τις γνωρίζεις. Αυτό δεν συμβαίνει. Η κυβέρνηση κινείται σε κλειστούς χώρους και δεν μας ενημερώνει.

Οι πολίτες είναι θεατές -και μοιάζουν αποκοιμισμένοι- αλλά αυτό δεν θα διαρκέσει για πάντα.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με μεγάλες ανάγκες στην ελληνική κοινωνία.

Αυτοί ήταν οι άνθρωποι που έκαναν κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να τους σεβαστεί. Να σεβαστεί την ανάγκη τους.

Αυτό δεν γίνεται με το να εξοφλούνται οι δόσεις στο ΔΝΤ και το ίδιο διάστημα να δίνονται ψίχουλα στα νοσοκομεία.

Η κυβέρνηση πρέπει να δράσει και όχι να αρκείται σε επικοινωνιακά σόου.

Εγώ το έγραψα.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.