Πρώτη φορά κανναβικά

prwti-fora-kannabika

Νέο νομοσχέδιο, αιφνιδιαστικά νωρίς τη Δευτέρα, σκέφτεται να καταθέσει η κυβέρνηση μετά τη διοργάνωση του πρώτου φεστιβάλ κάνναβης που έλαβε χώρα σήμερα στην Πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, στο νέο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται διατάξεις με τις οποίες αποποινικοποιείται η καλλιέργεια και χρήση ινδικής κάνναβης.

Με βάση τις μυστικές μελέτες που διεξήχθησαν όλο το προηγούμενο διάστημα από κυβερνητικά κλιμάκια, αποδείχθηκε πως με το μέτρο αυτό θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 85.000 νέες θέσεις εργασίας σε καίριους τομείς της οικονομίας όπως οι αγροτοκαλλιέργειες, ο τουρισμός, η ιατρική, το εμπόριο, η βιοτεχνία κ.α.

Επίσης, υπολογίζεται βάσει των στοιχείων του ειδικού τμήματος που συνεστήθη από το Υπουργείο Οικονομικών, ότι τα δημόσια έσοδα θα σημειώσουν αύξηση κατά 69 δισ. ευρώ μόνο για το 2015, βάζοντας τέλος στην οικονομική ασφυξία της Ε.Ε., της Ε.Κ.Τ. και του Δ.Ν.Τ.

Μάλιστα, οι αγορές είδαν με θετικό μάτι την κίνηση της κατάθεσης του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, και οι οίκοι αξιολόγησης σκέφτονται να αναβαθμίσουν την ελληνική οικονομία, την Δευτέρα λίγο πριν το Eurogroup.

Ειδικά οι προβλέψεις για τα επόμενα χρόνια είναι θεαματικές. Κάποιοι στην κυβέρνηση μιλάνε ήδη για τον εναλλακτικό δρόμο μακριά από τα μνημόνια της φτώχειας και της καταστροφής.

Στον τομέα του τουρισμού, συγκεκριμένα, προβλέπεται πως πάνω από 39 εκατ. τουρίστες από 145 χώρες του κόσμου θα επισκεφθούν φέτος την Ελλάδα, μετά την ψήφιση του νέου νόμου από την κυβέρνηση.

Αριθμός που θα αποτελεί ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, με τα οφέλη να εντοπίζονται -εκτός από την οικονομία- και στην ανάταση του εσωτερικού κλίματος της χώρας.

(Αγαπητέ Jo Di, σας ξέρω εσάς τους αναρχοάπλυτους που θέλετε να κάνετε την Ελλάδα Ολλανδία. Πάντως, η ευκαιρία για νομιμοποίηση χάθηκε με τον Γιώργο Παπανδρέου. Αυτό έπρεπε να είχε ανακοινώσει από το Καστελόριζο, όχι το ΔΝΤ.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.