Τα BRICS δημιουργούν το αντι-ΔΝΤ με $100 δισ.

BRICS

Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική, τα επονομαζόμενα και BRICS ιδρύουν την New Development Bank, ταμείο στα πρότυπα του ΔΝΤ με αποθεματικό $100 δισ.

Οι 5 χώρες θα συνεισφέρουν στο ταμείο ως εξής:

Κίνα: $41 δισ.
Ρωσία: $18 δισ.
Βραζιλία: $18 δισ.
Ινδία: $18 δισ.
Νότια Αφρική: $5 δισ.

Τα BRICS, αποτελούν το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού και το 20% του παγκόσμιου ΑΕΠ.

(Αγαπητέ Jo Di, όπως βλέπω τον χάρτη με τους BRICS, τους λείπει μια …αντιπροσωπεία στην Ευρώπη. Μπορούμε να μπούμε στους BRICS. Αφού διαλύσουμε πρώτα την Ευρωπαϊκή Ένωση, να διαλύσουμε μετά και τους BRICS. Θα τους ζητήσουμε μερικά δάνεια, μετά θα τραβήξουμε μια χρεοκοπία και θα τους γονατίσουμε. Βέβαια, υπάρχει ένα πρόβλημα: πώς θα τους λέμε τους BRICS, αν γίνει μέλος τους και η Ελλάδα; BRICSG; Δεν ακούγεται ωραίο. Μπορεί να τους λέμε Greece and the BRICS, που είναι σαν όνομα συγκροτήματος. Μα κι αυτοί οι BRICS, γιατί κάνουν νέο ταμείο στα πρότυπα του ΔΝΤ; Κάντε έρωτα, όχι ταμεία.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.