Ένας κόσμος διαφορετικός!

Αγαπημένε πιτσιρίκο, δεν κρατήθηκα, έπρεπε οπωσδήποτε να σου γράψω για τη σημερινή ημέρα. Σήμερα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού σύνταξης σύντομου άρθρου του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.ΘΡ., με θέμα “Ο κόσμος-εμείς-το μέλλον” και μάντεψε, το δικό μου άρθρο επιλέχθηκε από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κοζάνης για να εκπροσωπήσει την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Βέβαια δεν ήταν το νικητήριο αλλά αυτό δεν έχει απολύτως καμία σημασία.

Ο ενθουσιασμός δεν περιγράφεται, ειδικά από τη στιγμή που πήρα στα χέρια μου τον έπαινο που στάλθηκε στο σχολείο για εμένα!!

Έτσι, αφού το έδειξα σε όλους σχεδόν τους δικούς μου, αποφάσισα να σου το στείλω, για να μου πεις κι εσύ τη γνώμη σου, που τόσο πολύ μετράει για εμένα.

Ένας κόσμος διαφορετικός!

Ο πλανήτης που ζούμε είναι ένα μεγάλο πλανητικό χωριό χαρακτηρισμένο από οικουμενικότητα, πλουραλιστικότητα, διαπολιτισμικότητα.

Σε αυτόν συνυπάρχουν άνθρωποι διαφορετικού χρώματος, θρησκείας, ιδεών αλλά και διαφορετικές καταστάσεις, η φτώχεια με τον πλούτο, η ηθική με τη διαφθορά, το κακό με το καλό.

Συνυπάρχουμε κι εμείς, οι νέοι, με τους μεγαλύτερους, συνυπάρχει ο δικός μας ιδεατός με τον πραγματικό κόσμο.

Αρκετά τα προβλήματα της σημερινής κοινωνίας, από τα οποία θα θέλαμε να απαλλαγούμε. Διαχρονικό και επίκαιρο όσο ποτέ είναι το τρίπτυχο περιβάλλον-οικονομία-κοινωνία.

Σε αντίθεση με τη σημερινή εποχή, που ελάχιστοι ασχολούνται με το περιβάλλον, ευελπιστούμε πως η περιβαλλοντική μας συνείδηση θα επιφέρει, μέσα από τη συλλογική δράση, άμβλυνση του προβλήματος και τελικά προστασία τόσο του φυσικού περιβάλλοντος όσο και της ύπαρξής μας.

Προσδοκούμε πως δεν θα υπάρχουν ισχυρές και αδύναμες χώρες, φτώχεια, κρίση, χρεοκοπίες. Θα είναι ένας κόσμος αρμονικής συνεργασίας, ισότητας, ανάπτυξης, δίχως ανεργία και εξαθλίωση. Θα πάψει να έχει το χαρακτήρα τραπεζικής συναλλαγής με τόκους.

Η κοινωνία του, θα προάγει δημοκρατικές αξίες και ιδανικά, θα διακρίνεται από ανθρωπιά, δικαιοσύνη, σεβασμό, αλληλεγγύη. Φτώχεια, εξαθλίωση, πείνα, άστεγοι, ρατσισμός, βία, διακρίσεις δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης. Δεν θα μπορούν να περιγράψουν τίποτα, θα είναι άγνωστες!

Διαπιστώνουμε, λοιπόν, πως τη δύναμη για να υπάρξει ένας τέτοιος κόσμος την έχουμε εμείς, οι νέοι του πλανήτη αυτού. Εμείς έχουμε τη θέληση, εμείς θα αγωνιστούμε και θα παλέψουμε!

“Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το δημιουργούν”.

Με εκτίμηση,
Δώρα Κ.

(Αγαπητή Δώρα, από τα μέιλ που μου έχεις στείλει, καταλαβαίνω πως νοιάζεσαι πολύ για τις πολιτικές και τις κοινωνικές εξελίξεις. Δεν έχει σημασία η γνώμη μου, δεν είμαι δάσκαλος. Μακάρι να συμβούν όλα αυτά που περιγράφεις στο κείμενό σου. Μακάρι οι σημερινοί νέοι να αποδειχτούν καλύτεροι από τις προηγούμενες γενιές, και να μην ξεχάσουν αυτά που πίστευαν όταν ήταν νέοι. Καλό δρόμο να έχεις. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.