Δεν έχω τίποτα πια να χάσω

Αγαπητέ πιτσιρίκο,
Η Ελλάδα δεν θα παραμείνει για πολύ ακόμα καιρό στο ευρώ. Εκτιμώ πως όλα τα γεγονότα μας προετοιμάζουν για αυτό το ενδεχόμενο. Πριν κυβερνήσει καλά καλά ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα. Για να δικαιωθούν οι σαμαροβενιζέλοι με τα αφεντικά τους. Εμένα τώρα τι με νοιάζει; Πάλι μακαρόνια θα βράζω για να την περνάω. Χρεοκόπησα μέσα στο ευρώ αλλά αυτό δεν βολεύει τα χάπατα και δεν το παραδέχονται. Η Ελλάδα χρεοκόπησε μέσα στο ευρώ.

Είναι ωραία συζήτηση να σκας για το ευρώ και τη δραχμή. Αν είσαι τόσο χάπατο. Η Ελλάδα έχει καταρρεύσει και συζητάμε για νομίσματα. Αν έχουμε το Θεό μας. Καμία ελπίδα για αυτό τον τόπο.

Εγώ δεν έχω τίποτα πια να χάσω. Όταν είχα να χάσω, δεν ενδιαφέρθηκε κανείς. Όλοι οι όψιμοι “επαναστάτες” φίλοι μου με στήριξαν στα λόγια ελάχιστοι με πράξεις. Παραλίγο να πεινάσω και να βρεθώ στο δρόμο.

Χρωστάω στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να πάρω ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δεν μπορώ να αναλάβω ούτε ένα περίπτερο. Δεν μπορώ να ρυθμίσω γιατί δεν έχω τέτοιο εισόδημα που να μπορώ να πληρώσω 300 ευρώ το μήνα.

Όσοι είναι στην ίδια θέση με καταλαβαίνουν. Οι υπόλοιποι φάτε ευρώ. Μόνο την πάρτη σας κοιτάτε.

Φτύνω αίμα κάθε μέρα για να απολαμβάνω “ανέσεις” όπως κρέας, νερό, ρεύμα, φάρμακα.

Υπάρχουν μήνες που θα φάω κρέας δυο τρεις φορές και άλλοι μήνες που δεν θα φάω καθόλου. Δεν είναι ζωή αυτή. Ούτε όμως να ζεις με δανεικά ευρώ και κάρτες. Κάποια πράγματα θα έπρεπε να είναι εξασφαλισμένα. Γιατί είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβουν αυτό οι άνθρωποι;

Με έχουν προσβάλλει χιλιάδες φορές, ξεστομίζοντας ατάκες. “Όποιος θέλει βρίσκει δουλειά”. Άμα σου φέρω κάνα καδρόνι στο κεφάλι, θα φταίω από πάνω.

Είμαι τόσο εξαντλημένος ψυχικά-σωματικά που δεν καταλαβαίνω πώς περνούν οι μέρες. Σαν να ζω έναν εφιάλτη από τον οποίο δεν μπορώ να ξυπνήσω. Για μένα τα ταξίδια και οι διακοπές είναι ταμπού. Πολύ απλά δεν μπορώ να ξεφύγω από την καθημερινότητα. Έχω καταδικαστεί σε έναν αργό θάνατο και δεν με ακούει κανείς.

Δεν μπορώ να πιάσω δουλειά στην πόλη της Λάρισας γιατί είναι μακριά. Άμα νοικιάσω σπίτι και απολυθώ, ποιος θα με βοηθήσει μέχρι να ξαναβρώ; Θα ξαναβρώ δουλειά εύκολα; Είναι εύκολο για όσους έχουν κάποιον να τους βοηθήσει να λένε μεγάλες κουβέντες.

Εγώ δεν έχω κανέναν και πρέπει παράλληλα να στηρίζω την αδερφή μου που είναι ΑΜΕΑ. Οι γονείς μου δεν μπορούν να κάνουν πολλά με δυο μισές συντάξεις και τεράστια προβλήματα υγείας. Ντρέπομαι να τους ζητήσω λεφτά ενώ έπρεπε να τους βοηθάω.

Ζω στην ανέχεια. Να το βράσω το ευρώ σας. Να το βράσω, αν εσείς περνάτε καλά. Εμένα με ρωτήσατε πώς ζω;

Με ρωτήσατε αν θέλω ευρώ πάση θυσία; Ξέρετε τι πάει να πει να πρέπει να βγάλουν δυο ενήλικα άτομα μήνα με 420 ευρώ;

Είναι πολύ εύκολο να μπαίνεις σε διλήμματα όταν έχεις περιθώρια. Εγώ που δεν έχω σε τι δίλημμα να μπω; Τις αποφάσεις για αυτό το μήνα θα τις πάρουν τα 420 ευρώ στην τσέπη μου.

Πέρσι τον Οκτώβριο την είχα βγάλει με 300 και κάτι ψιλά. Δεν ξέρω τι να τα κάνω τόσα λεφτά. Σκέφτομαι να πάρω χρηματοκιβώτιο. Πολύ σπουδαία η ελεύθερη οικονομία. Χάρισμα σας.

Δεν ξέρω τι κάνουν οι υπόλοιποι και δεν βγαίνουν στους δρόμους. Όταν παλεύεις καθημερινά για την επιβίωση σου, δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Οι πεινασμένοι δεν κάνουν επανάσταση. Επίσης. δεν κάνουν επανάσταση οι επαίτες. Ούτε τα χάπατα.

Πέρασαν πέντε χρόνια που δεν έμεινε κολυμπηθρόξυλο και ακόμα έχετε το θράσος να λέτε στα μούτρα μου πως θα είμαστε καλύτερα στο ευρώ;

Να βγω στους δρόμους να κάνω τι; Πορτοκαλομπλέ επαναστάσεις; Να μου λείπει το βύσσινο.

Έφαγα του κόσμου τα χημικά τα περασμένα χρόνια. Με προσήγαγαν μια φορά στα πλαίσια της προληπτικής προσαγωγής.

Έσπασα δάχτυλο όταν με βρήκε αδέσποτη πέτρα. Άφησα δουλειά για να πάω σε διαδήλωση. Γιατί πίστευα πως θα αλλάξουν τα πράγματα. Όταν ο νεοέλληνας τα βρήκε σκούρα, επέστρεψε στην ιδιωτεία του και ο σώζων εαυτόν σωθήτω .

Λόγια, λόγια, λόγια, ψεύτικα. Δεν ξανακάνω το ίδιο λάθος. Αν δω ότι υπάρχει η διάθεση, ευχαρίστως να συνδράμω. Αλλιώς, εμένα να μην με υπολογίζετε.

Ακούς εκεί ρήξη. Με τι γραβάτες; Με τους Έλληνες να σηκώνουν μαζικά τις καταθέσεις τους; Με τους δρόμους άδειους να περιμένουμε να τη φέρει ο ντελιβεράς; Με τους μισούς να πιστεύουν πως η χώρα δεν έχει χρεοκοπήσει; Είμαστε σοβαροί;

Η μόνη τιμή που έχει βγάλει μπροστά ο νεοέλληνας μέχρι σήμερα είναι η τιμή πώλησης του. Όλα τα άλλα είναι για να σπαταλάμε μελάνι.

Από καρδιάς

Λαρισαίος

ΥΓ1: Ίντερνετ μου δανείζει ένας πολύ καλός γείτονας μου. Αν βρω τρόπο να δανείζομαι ρεύμα, τότε σώθηκα. Για γέλια και για κλάματα είμαστε.
ΥΓ2: Λευτεριά στον σύντροφο Άδωνι στον κρατούμενο του ελληνικού σταλινισμού. Λευτεριά στα ΜΜΕ που κάλυψαν το θέμα εκτενώς, παίρνοντας δηλώσεις από τους διαδηλωτές του Μένουμε Ευρώπη. Έναν διαδηλωτή τόσα χρόνια δεν έβρισκαν, χθες βρήκαν δέκα. Τα συμπεράσματα δικά σας.
ΥΓ3: Συγγνώμη για τα νεύρα μου. Δεν μπορώ άλλο να διαβάζω ωραιοποιημένα κείμενα, ενώ μας έχουν πνίξει τα βρωμόνερα. Δεν μιλάω για τα κείμενα εδώ μέσα αλλά γενικά. Σου έχω γράψει δυο τρεις φορές πως κουράστηκα γιατί έτσι είναι. Κάποιος είχε πει κάποτε πως η κόλαση είναι η επανάληψη να ζεις ξανά και ξανά τα ίδια. Πόσο δίκιο είχε.
ΥΓ4: Ο JoDi που χάθηκε;

(Αγαπητέ φίλε, δεν είστε ο μόνος που αισθάνεται έτσι, ούτε ο μόνος που ζει έτσι. Αυτός είναι ο λόγος που τόσο η φιλοκυβερνητική διαδήλωση όσο και η αντικυβερνητική δεν είχαν πολύ κόσμο. Όσοι ψάχνουν για κορόιδα, να τα βρουν ανάμεσα σε αυτούς που ταΐζουν. Κι εγώ σε ανάλογη φάση είμαι. Δεν μπορώ άλλο τα ίδια και τα ίδια. Έχω ξεκαθαρίσει πως ο μόνος λόγος που γράφω πια είναι επειδή βιοπορίζομαι από το γράψιμο. Διαφορετικά, τα τελευταία δυο με τρία χρόνια δεν θα είχα γράψει λέξη. Προσοχή στα μακαρόνια. Ανεβάζουν τον δείκτη του διαβήτη. Να τρώτε μαύρα και όχι πολλά. Ο Jo Di έχει πια σελίδα στο Facebook και λογαριασμό στο Twitter. Σύντομα θα έχει ξανά το δικό του site. Εγώ του είπα να κάνει τέσσερα site, για να κάνει και διεθνή καριέρα. Το έχει. Εύκολα. Καλή τύχη. Την χρειαζόμαστε όλοι μας. Και καλή δύναμη. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.