Δεν θα το αντέξω

Αγαπητέ πιτσιρίκο,
Σε διαβάζω χρόνια, αλλά πρώτη φορά ξεπερνώ τοn δισταγμό μου και μπαίνω στη διαδικασία να σου γράψω.

Την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν στα μαύρα πανιά: “την κάψαμε την αριστερά” και μαζί τη χώρα σκεφτόμουν.Δε θα ξανασηκώσουμε κεφάλι…

Προχτές το βράδυ, με το πού είδα το διάγγελμα, αναπτέρωσα. Το σκεφτόμουν το δημοψήφισμα -μετά κιόλας από το άρθρο σου – με άλλο ερώτημα όμως.

Δεν θέλω να γράψω τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου για όλα αυτά. Νομίζω πως αρκετοί από εσάς με έχετε καλύψει και με εξαιρετική συγγραφική ευφράδεια.

Σήμερα ανησυχώ.

Δεν ανησυχώ απλώς. Είμαι σε πανικό.

Φοβάμαι μην ξαναγυρίσουμε στους Αδωνοτσεκουροσαμαράδες, στους Βενιζελολοβέρδους μαζί με ολίγη από Θεοδωράκη.

Όλοι αυτοί μου μολύνουν τον αέρα που αναπνέω.

Πολλά μπορώ να αντέξω αλλά αυτό όχι. Με ξεπερνά.

Νομίζω κιόλας ότι και ο βαθύτερος λόγος που αποφάσισα να σου γράψω είναι ίσως για να πάρω κουράγιο από εσένα και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στο blog.

Ο άντρας μου χτες το βράδυ γύρισε σπίτι με πόνο στο στήθος μόνο από αυτό το φόβο. Και μου τον μετέδωσε.

Πρέπει κι εγώ λοιπόν από κάπου να πιαστώ. Ξέρω πως ό,τι και να γίνει η γη θα εξακολουθήσει να γυρνά, ότι οι παραλίες είναι εδώ κ.λ.π.

Δεν με φοβίζει η δουλειά, η έλλειψη βασικών αγαθών κ.λ.π. Αλλά να βλέπω καθημερινά τους βιαστές να περιφέρονται με ακόμη πιο ξεδιάντροπη χυδαιότητα…

(Ακούω τώρα απέξω να περνά η ντουντούκα του ΚΚΕ με το κάλεσμα στην αυριανή συγκέντρωσή τους και μου ήρθε αναγούλα ήδη…)

Ευχαριστώ που υπάρχετε εσύ και οι υπόλοιποι αναγνώστες κ.λ.π. στο blog.

Νομίζω ότι μοιάζουμε πολύ με τον Ηλία. Το συναίσθημα μάς επηρεάζει πολύ. Ενώ ο Άρης και η Κωνσταντίνα είναι πιο σταθεροί.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία. (και για την ψυχοθεραπεία!)

Ε.Σ.

(Αγαπητή φίλη, Σαμαράς, Βενιζέλος και Άδωνις αξίζουν στους Έλληνες. Μακάρι να επιστρέψουν, για να κάνουν οι Έλληνες εμετό ο ένας πάνω στον άλλον. Αλλά κάτι μου λέει πως οι Έλληνες δεν θα αυτοκτονήσουν. Κάτι καλό θα βγει από αυτό που ζούμε. Τελειώνουν τα ψέματα. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.