Διχασμός

Καλησπέρα πιτσιρίκο,
Συγγνώμη που σε ξαναζαλίζω με το “Κύκλο των βλαμμένων διαδηλωτών”, αλλά πραγματικά μου έχει κάτσει στο λαιμό. Ρε είναι δυνατόν; Σας παρακαλώ, ας τους βομβαρδίσει κάποιος με δακρυγόνα. Και ξύλο αν γίνεται, πολύ ξύλο. Να δω κόκκινες μούρες από τα αίματα.

Ναι, είμαι διχαστικός και ναι διψάω για αίμα. Μας έχει γαμηθεί η ζωή τα τελευταία χρόνια, και έχουμε και το κάθε μαλάκα να μας τρολάρει με διαδηλώσεις υπέρ της Ευρώπης.

Οι μισοί έχουν χάσει τις δουλείες τους, άλλοι τα σπίτια τους και άλλοι έχουν χάσει τον αδερφό, τον πατέρα, τη μάνα τους και αυτά τα ποταπά υποκείμενα διαδηλώνουν για την Ευρώπη.

Γιατί είστε κατά του διχασμού;

Ένας εμφύλιος χρειάζεται. Ή θα κερδίσουμε και θα ζήσουμε ελεύθεροι ή θα πεθάνουμε προσπαθώντας.

Τουλάχιστον θα πεθάνουμε περήφανοι. Όχι με κατεβασμένα τα κεφάλια και όχι όπως το θέλουν αυτοί.

Και μη μου πει κάποιος για την αξία της ανθρώπινης ζωής και τη φρίκη του πολέμου. Εκτός αν κάποιος πιστεύει πως οι ζωές των αυτοχείρων τα τελευταία χρόνια και η φρίκη των οικογενειών τους έχουν μικρότερη αξία.

Δε μπορούμε να ζήσουμε όλοι μαζί στην ίδια χώρα. Κάποιοι θα ζήσουν και οι υπόλοιποι θα αργοπεθαίνουν ή θα μεταναστεύουν. Ε, ας είμαστε εμείς που θα ζήσουμε.

Διάβασα στο ίντερνετ το απόσπασμα από το βιβλίο “Τετράδια Ημερολογίου”, του Γιώργου Θεοτοκά, όταν για πρώτη φορά το 1944 έγιναν δύο “αντίθετες” διαδηλώσεις, μία του ΕΑΜ και μία των αστών, ο οποίος γράφει:

“Είναι η πρώτη φορά αυτές τις μέρες που ένοιωσα στην Ελλάδα τόσο έντονα, τόσο ξεκάθαρα και απόλυτα τον κοινωνικό διχασμό, την ατμόσφαιρα του ταξικού πολέμου. Αυτή είναι πια στο εξής η “ελληνική πραγματικότητα”

Αυτή είναι πια και στο εξής η ελληνική πραγματικότητα.

Γιώργος από Γερμανία

(Αγαπητέ Γιώργο, οι Έλληνες ούτε να διχαστούν δεν μπορούν πια. Αφού βαριούνται. Ποιος θα κάνει εμφύλιο; Τα ζαβά στα social media; Αυτά δεν μπορούν να ξεκολλήσουν από τις οθόνες, θα κάνουν και πόλεμο; Είναι που βλέπεις την κατάσταση στην Ελλάδα από την Γερμανία· εδώ δεν κουνιέται φύλλο. Αυτές οι συγκεντρώσεις γίνονται για τις ανάγκες της τηλεόρασης. Δεν κάνουν διαδηλώσεις υπέρ της Ευρώπης -ξέρουν κι αυτοί πως η Ευρώπη διαλύθηκε- αλλά κατά της κυβέρνησης. Κρίνοντας από το ποιοι συμμετέχουν, αυτοί είναι πιο γραφικοί και από τη Σαντορίνη. Μια και αναφέρθηκες στο 1944, οι δυο συγκεντρώσεις του ΕΑΜ τον Δεκέμβρη -η πρώτη και η επόμενη με τις κηδείες των θυμάτων της πρώτης- λένε πως ήταν οι δυο μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έγιναν ποτέ στην Αθήνα. Κι εκεί ήταν λαός, όχι μερικές χιλιάδες καθυστερημένοι σαν τον Άδωνι και τους υπαλλήλους του ΣΚΑΪ. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.