(ΔΝΤ) Δεν Νομίζω Τάκη

Φίλε πιτσιρίκο,
έξαλλοι οι Έλληνες δημοσιογράφοι με τις αποκαλύψεις Ρουμελιώτη πως ορισμένοι εξ’ αυτών συμμετείχαν σε σεμινάρια του ΔΝΤ.

Αδυνατούν να καταπιούν τη βαριά αυτή προσβολή, μιας και θεωρούν άκρως υποτιμητικό να παρουσιάζονται ως μαθητούδια που έκατσαν στα θρανία του ταμείου, όταν στην πραγματικότητα βρέθηκαν εκεί για να του μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους.

Γιατί όταν το ΔΝΤ το έπαιρναν με τις πέτρες –κατά το όταν οι κουτόφραγκοι έτρωγαν βελανίδια- σε Χιλή, Ισημερινό, Φιλιππίνες και Τουρκία, οι Έλληνες δημοσιογράφοι έπαιρναν κάθε μπίζνα της εγχώριας διαπλοκής με τους ξένους πάτρωνες της, και τη μετέτρεπαν σε εθνικό στόχο και αφήγηση για τις μάζες.

Από τη χρυσή ευκαιρία της μεσαίας τάξης με το χρηματιστήριο, μέχρι τον εθνικό κίνδυνο των Ιμίων που επέβαλε την αγορά του αιώνα, και από την είσοδο στην ΟΝΕ και το πέρασμα της χώρας στο group των ισχυρών, μέχρι την αναβίωση του μεγαλείου του ελληνικού πολιτισμού με τους ολυμπιακούς αγώνες.

Οι Έλληνες δημοσιογράφοι λένε πως δεν είναι δυνατόν να αμφισβητείται η επαγγελματική τους επάρκεια, όταν εκείνοι είναι που υποστήριξαν διαδοχικά την αλλαγή, την κάθαρση, τον εκσυγχρονισμό, την επανίδρυση του κράτους και το “λεφτά υπάρχουν”, κι ενώ τίποτα από αυτά δεν επιβεβαιώθηκε, τα χάπατα επιμένουν να τους θεωρούν έγκριτους και να ψηφίζουν αυτούς που τους υποδεικνύουν.

Τους γεμίζει οργή η αμφισβήτηση όταν αυτοί εξακολουθούν να θεωρούνται πετυχημένοι αναλυτές, παρότι έχασαν δημοσιογραφικά ακόμα και τη χρεοκοπία της χώρας, μιας και από τη “θωρακισμένη οικονομία” και την “ισχυρή Ελλάδα”, βρεθήκαμε εν μια νυκτί να πελαγοδρομούμε στο Καστελόριζο.

Κυριακή βράδυ τηλε-νανούρισαν με γλυκόλογα τους Έλληνες, και Δευτέρα πρωί τους ξύπνησαν με κραυγές τρόμου λέγοντας τους ότι χρωστάνε 300 δισ., χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.

Τι να πουν οι χαρτογιακάδες του ταμείου σε αυτούς τους τιτάνες της δημοσιογραφίας, που όχι μόνο δεν στρίμωξαν του υπευθύνους της χρεοκοπίας, αλλά τους σιγόνταραν όταν αυτοί έβριζαν τους πολιτικούς τους αντιπάλους ως λαϊκιστές και ψεκασμένους, και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία ως βολεμένη και τεμπέλικη;

Είναι δυνατόν ποτέ αυτοί που δεν μπόρεσαν να καλύψουν το Στρος Καν για δυο ξεπέτες με μερικές ιερόδουλες, να κάνουν μάθημα σε εκείνους που έβγαλαν λάδι όσους επί 40 χρόνια ασελγούσαν πάνω στους Έλληνες και τα παιδιά τους;

Οι αποκαλύψεις Ρουμελιώτη τέλος, προκάλεσαν την έκρηξη της Λιάνας Κανέλλη, μιας και σε όλους τους θρησκόληπτους κομμουνιστές είναι γνωστό πως οι δημοσιογράφοι στις αστικές δημοκρατίες είναι αμερόληπτοι και αντικειμενικοί, και κανείς οπορτούνας δε δικαιούται να σπιλώνει την τιμή και την υπόληψη τους.

Ολιγαρκής

(Αγαπητέ φίλε, ανεξάρτητα από τους δυο δημοσιογράφους που συμμετείχαν στα σεμινάρια του ΔΝΤ, οι περισσότεροι Έλληνες δημοσιογράφοι είναι τα παιδιά για τα θελήματα. Ήταν, είναι και θα είναι. Η κίνηση της Όλγας Τρέμη στον Ευαγγελάτο να διακόψει τον Μανώλη Γλέζο -όταν μιλούσε για τις τράπεζες- είναι όλη η ουσία της ελληνικής δημοσιογραφίας. Αλλά αυτοί οι “δημοσιογράφοι” -που είναι εχθροί του λαού- συνεχίζουν να είναι στα παράνομα και χρεοκοπημένα κανάλια των ολιγαρχών, και να βγάζουν ένα σκασμό χρήματα, αφού η κυβέρνηση ξέχασε όλα όσα έλεγε προεκλογικά και τους κρατάει ζωντανούς. Βέβαια, αυτούς τους δημοσιογράφους σέβονται οι Έλληνες. Αυτούς θεωρούν δημοσιογράφους. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που δεν δημιουργήθηκε ούτε ένα ισχυρό ανεξάρτητο μέσο στην Ελλάδα μετά την χρεοκοπία. Ποιος θα το στηρίξει; Οι Έλληνες; Οπότε, για τα μπάζα οι δημοσιογράφοι, για τα μπάζα και οι Έλληνες. Γενικά, έχει κουράσει το θέμα. Έχει κουράσει γιατί λέμε, λέμε, λέμε -για πολλά χρόνια- και δεν αλλάζει απολύτως τίποτα. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.