Η αποκατάστασις του Καπιτάλα

Επιτέλους, να αποκατασταθεί και ο Καπιτάλας.
Εγώ, Πιτσιρίκο, είμαι ο Καπιτάλας. Και επειδή πολλά έχουν ακουστεί για τ’ όνομά μου, που δεν περιποιούν τιμή, γυρεύω αποκατάσταση. Επέλεξα εσένα διότι σε κόβω για ανερχόμενο αστέρι, την νέα γενιά των νταβατζήδων των ΜΜΕ. Ως εκ τούτου, θέλω να τα έχω καλά μαζί σου. Και αν χρειάζεσαι και το κατιτίς σου -προκειμένου να με δημοσιεύσεις- θα το έχεις.

Εγώ, λοιπόν, είμαι του λιτού βίου. Δεν έχω πολλές αξιώσεις παρά την αυτονόητη μία.

Είμαι διακριτικός, κοιτάω την καμπούρα μου.

Δεν είμαι σκοταδιστής, δηλαδή χριστιανός. Είμαι ανοιχτό μυαλό, δηλαδή πότε Βούδας, πότε Κούδας, πότε Ιησούς κι Ιούδας.

Είμαι κοσμοπολίτης και νατουραλιστής, μ’ αρέσουν τα ταξίδια και η φύση (μια αδυναμία στην Ελβετία την έχω).

Είμαι οικολόγος, επιλέγω ό,τι εκλεκτικότερον από φαΐ, ποτό, παρέες.

Είμαι ρεαλιστής και συνάμα ονειροπόλος, ό,τι αγγίζω και ό,τι ονειρεύομαι γίνεται χρυσός.

Έχεις δει άλλη ιδιότητα να συγκεντρώνει τόσες αρετές;

Δεν θα με προτιμούσες για παρέα;

Καπιτάλας

Υ.Γ.1 Παλαιότερα, ήμουν με τους άλλους. Εκείνους που διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους για την κοινωνική συνοχή, την αλληλεγγύη, την μάνα και τον αδελφό κ.ά. Μόλις είδα να περνάνε γενεές δεκατέσσερις εκείνους για τους οποίους έκοβαν φλέβες, έκοψα λάσπη, έτζασα. Και μήτε που θέλω να τους ξαναδώ. Και βρήκα την υγειά μου.

Υ.Γ.2 Σε μερσώ.

(Αγαπητέ Καπιτάλα, άσε κάτω την κουτάλα. Κι εγώ καπιτάλας είμαι αλλά το επάγγελμά μου είναι να υποδύομαι τον ευαίσθητο αριστερό. Αυτή είναι μια ωραία καπιταλιστική δουλειά. Εργαζόμενος ως καπιταλιστής, καταφέρνω να ζω κομμουνιστικά. Δεν έχω χρόνο να σου εξηγήσω πώς γίνεται αυτό αλλά το έχει αναλύσει πολύ ωραία -για την δική του περίπτωση- ο Βασίλης Ραφαηλίδης. Είσαι η ιδανική παρέα αλλά με πετυχαίνεις σε εποχή που αποφεύγω τους ανθρώπους. Ειδικά, τους Έλληνες. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.