Η κυβέρνηση απειλεί να πληρώσει την δόση στο ΔΝΤ!

tsipras-junkerΣκληραίνει την στάση της η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στους εταίρους και απειλεί να τινάξει τις διαπραγματεύσεις στον αέρα.

Η ελληνική κυβέρνηση απειλεί να πληρώσει αύριο την δόση στο ΔΝΤ.

Η απειλή της ελληνικής κυβέρνησης να πληρώσει αύριο τη δόση στο ΔΝΤ έχει σκορπίσει τον τρόμο στις αγορές και στους εταίρους, οι οποίοι κάνουν λόγο για εκβιασμό εκ μέρους της χώρας μας.

Το ΔΝΤ θα αρνηθεί τα χρήματα αλλά η κυβέρνηση θα τους τα βάλει με το ζόρι στην τσέπη, για να μάθουν να φέρονται.

Η Άνγκελα Μέρκελ τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα και τον παρακάλεσε να μην είναι τόσο σκληρός στις διαπραγματεύσεις γιατί σκληραίνουν οι θηλές της.

Το τηλεφώνημα της Άνγκελα Μέρκελ δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα, αφού ο Αλέξης Τσίπρας δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, και της έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα.

Τώρα, ο Αλέξης Τσίπρας απειλεί πως, αν οι εταίροι δεν κατεβάσουν μια ή δυο μονάδες τον ΦΠΑ, η Ελλάδα θα πληρώσει τη δόση του ΔΝΤ και στις 12 Ιουνίου.

Ο Γιάννης Δραγασάκης είναι ακόμα πιο σκληρός -και θέλει να φτάσει την διαπραγμάτευση στα άκρα-, οπότε απειλεί τους εταίρους πως η Ελλάδα θα πληρώσει στο ΔΝΤ και τις δόσεις για τις 16 και 19 Ιουνίου.

Αυτός, όμως, που θέλει ακόμα πιο σκληρή διαπραγμάτευση είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα να πληρώσει η Ελλάδα από τώρα όλες τις δόσεις στο ΔΝΤ.

Αυτό που φοβούνται τώρα οι εταίροι μας είναι πως η Ελλάδα θα αρχίσει να πληρώνει και τις δόσεις που οφείλουν στο ΔΝΤ οι άλλες χώρες.

Ο Θεός να βάλει το χέρι Του!

(Ωραίο είναι που δουλευόμαστε μεταξύ μας. Από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντα αυτό συνέβαινε στην Ελλάδα.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.