Και τώρα τι;

Αγαπητέ Πιτσιρίκο,
Βλέπω, δια μέσου μιας τροπικής καταιγίδας, την καταιγίδα που φέρνουν οι δανειστές μας και έχω αρχίσει και φουντώνω. Δεν ξέρω τι ακριβώς θέλουν -εικάζω πως θέλουν να διαλύσουν την χώρα προκειμένου να την κάνουν αποικία- αλλά τόσο χύμα; Τόσο ξεδιάντροπα;

Το θέμα πλέον δεν είναι τι θέλουν αυτοί αλλά το τι θέλουμε εμείς. ΟΚ, είμαστε αρκετά μαλάκες ώστε 40 χρόνια να επιτρέπουμε σε μια ομάδα πολιτικών και επιχειρηματιών να κατακλέβουν και να μας φέρουν στο χείλος του γκρεμού, και εμείς να τους χειροκροτάμε. Προφανώς, θέλουμε δεν θέλουμε, αυτό πλέον πρέπει να τελειώσει.

Δεν πιστεύω σε επαναστάσεις με λαοπρόβλητους ηγέτες Αν δεις πίσω στην ιστορία, όλες εξελιχτήκαν σε δικτατορίες.

Ούτε σε σωτήρες και εθνάρχες. Καλός ο Τσίπρας ίσως ότι καλύτερο είχαμε ποτέ αλλά οι καλές επαναστάσεις ξεκινάνε και τελειώνουν με ενεργούς πολίτες. Και όσο να ναι, δεν μπορεί, πρέπει να είμαστε πλέον πολλοί περισσότεροι από ότι το 2009.

Νομίζω πως πρέπει να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να μας πει ξεκάθαρα τι γίνεται. Τι θέλουν οι έξω, τι θέλει η ίδια η κυβέρνηση και αν υπάρχει κάποιο ρεαλιστικό σχέδιο για έξοδο από την κρίση. Αν!

Αν δεν υπάρχει, από δω πάν’ και άλλα.

Ας κάνουμε αυτό που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά. Μονομερείς ενέργειες, κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων και στάση πληρωμών, αν δεν βγαίνει ο λογαριασμός.

Έτσι κι αλλιώς, τα δανεικά δεν ξεχρεώνονται με δανεικά. Θα απομονωθούμε, θα πονέσουμε, αλλά σιγά σιγά θα πάρουμε μπρος και θα σκάσει και ένα χαμόγελο στο χειλάκι μας.

Και υπόσχομαι να γυρίσω άμεσα. Κάποιος πρέπει να δείξει στους Έλληνες τον τρόπο που οι πάμφτωχοι Παναμέζοι είναι ο ποιο ευτυχισμένος λαός στον κόσμο!

Από τον εξωτικό Παναμά

Άκης

(Αγαπητέ φίλε, εγώ έχω σταματήσει να διαβάζω τον καταιγισμό ειδήσεων από τις διαπραγματεύσεις. Τους τίτλους και αν. Αυτό που θέλουν είναι ξεκάθαρο: θέλουν να προσκυνήσει η κυβέρνηση, ώστε να προσκυνήσουμε κι εμείς. Έχουν την λανθασμένη εντύπωση πως, αν πατήσουν κάτω την Ελλάδα, οι άλλοι λαοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αποδεχτούν τη χούντα της Μέρκελ και της ΕΚΤ. Το θέμα είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα φάει τη φόλα και θα κάνει πίσω, με την ελπίδα πως θα τον αφήσουν να κρατηθεί στην κυβέρνηση. Δεν θα τον αφήσουν, παρά μόνο αν τον εξευτελίσουν εντελώς. Βέβαια, έχει σημασία τι θέλουμε εμείς αλλά δεν θέλουμε όλοι οι Έλληνες το ίδιο πράγμα. Άλλο θέλετε εσείς κι εγώ, κι άλλο ο Λάτσης. Πάντως, στη μέχρι τώρα ιστορία του ελληνικού κράτους, νικούσε πάντα ο κάθε Λάτσης και η παρέα του. Ανεξάρτητα από το τι θέλαμε εμείς. Πολλοί Έλληνες δεν ήθελαν να πάνε στον Εθνικό Στρατό -που δεν ήταν ελληνικός εθνικός στρατός- και να σκοτώνουν τα αδέρφια τους, που ήταν στον Δημοκρατικό Στρατό, αλλά τους ανάγκασαν. Αγαπητέ φίλε, εδώ εξελίχτηκαν σε δικτατορίες οι δημοκρατίες, οι επαναστάσεις θα ξέφευγαν; Πάντως, μου αρέσει πολύ που εσείς μου γράφετε από τον Παναμά, και το προηγούμενο ποστ ήταν από έναν φίλο από το Βιετνάμ. Την αγάπη μου στους Παναμέζους. Πάντα φοράω ένα καπέλο Παναμά το καλοκαίρι. Και πάντα το παίρνει ο αέρας. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.