Μετάβαση στη δραχμή το δυνατόν συντομότερο

Φίλε Πιτσιρίκο γεια σου,
σου γράφω γρήγορα και χωρίς μεγάλη ανάλυση τις τελευταίες μου σκέψεις:
Άμεση οργάνωση σχεδίου για μετάβαση στη δραχμή με οποιοδήποτε κόστος, δηλαδή, αντί για ευρώ με οποιοδήποτε κόστος, εγώ λέω δραχμή με οποιοδήποτε κόστος.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι κατά τη γνώμη μου ανεπαρκής και φάνηκε πολύ γρήγορα αυτό.

Όταν, Πιτσιρίκο, έχουν αρχίσει οι Ευρωπαίοι από το προηγούμενο μήνα το δούλεμα -πχ. κάντε δημοψήφισμα επιτέλους για να αποφασίσετε τι θέλετε, που σωστό είναι αυτό αλλά για να στο λέει ο “αντίπαλός” σου τότε σίγουρα κάτι δε κάνει καλά ο ΣΥΡΙΖΑ- ή, όταν από το 2010 έχουν γίνει γνωστές οι προθέσεις των Ευρωπαίων ότι “κοίταξε να δεις: ή Ευρώπη με τους κανόνες μας ή εκτός ευρωζώνης”, τότε δεν μπορώ να καταλάβω ποιο είναι το δίλημμα.

Μάλλον, η αρπαχτή είναι το δίλημμα.

Μας έχουν κάνει με τα κρεμμυδάκια, έχει γίνει ενδιάμεση 4μηνη συμφωνία από τις 20 Φλεβάρη, η οποία όμως δεν είναι συμφωνία. Γιατί οι Ευρωπαίοι δεν δίνουν τα χρήματα από αυτή τη συμφωνία.

Εδώ έχουμε μονομερείς ενέργειες δηλαδή, και δεν είμαστε εμείς αυτοί που τις κάνουμε.

Ωραία τα τρικάκια του ΓιανοΤσίπρα τι είναι δανειακή σύμβαση και τι μνημόνιο, και πώς προτιμάμε να το λέμε, και αν η κρίση στην Ελλάδα είναι κρίση χρέους και όχι δομική κρίση, τα ξέρουν όλοι τι είναι. Από τον ΓΑΠ μέχρι τον Σαμαρά.

Και ο ΓΑΠ και ο Σαμαράς -αν δείτε συνεντεύξεις τους κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής τους θητείας- έλεγαν τα ίδια με αυτά που λέει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακριβώς τα ίδια. Το τείχος που αντιμετώπισαν οι προηγούμενοι -ΓΑΠ, Σαμαράς- ήταν αν θα έμπαιναν στο πραγματικό δίλημμα που τους έθεταν οι Ευρωπαίοι. Έκαναν πίσω.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά από 4 μήνες, δεν έχει αποφασίσει ακόμα επίσημα, αλλά ανεπίσημα έκανε την κάκιστη διαχείριση και ουσιαστικά έχει αποφασίσει.

Αυτή τη στιγμή παζαρεύει το 1/4 του μνημονίου, αλλά, πιτσιρίκο, η αποτυχία δεν είναι αυτή. Η αποτυχία είναι ότι 4 μήνες τώρα δεν υπήρξε ειλικρινής στο λαό του.

Και το χειρότερο από όλα κατά τη γνώμη μου είναι ότι οι ξένοι οργανώθηκαν και μας εμπαίζουν· κάντε δημοψήφισμα, αν θέλετε, φύγετε από το ευρώ, τις διαπραγματεύσεις θα τις κάνουμε μέχρι να πεθάνετε οικονομικά, ώστε η συμφωνία που θα έρθει να είναι ένα Mega Μνημόνιο κλπ.

Ο χρόνος δεν ήταν μαζί μας ποτέ -από τη πλευρά του αδύναμου παίκτη-, ούτε αυτό η πρώτη φορά αριστερά το ήξερε;

Α.

(Αγαπητέ φίλε, ο ΣΥΡΙΖΑ μου δίνει την εντύπωση πως προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, μέχρι να αλλάξουν κάπως οι συσχετισμοί στην Ευρώπη, μετά τις εκλογές σε άλλες χώρες. Λύση για την Ελλάδα μέσα στην Ευρωζώνη δεν υπάρχει. Από την άλλη, για να υπάρξει λύση με την αλλαγή νομίσματος και την επιστροφή στην δραχμή, θα πρέπει να αλλάξουμε κι εμείς. Η αλλαγή του νομίσματος, από μόνη της, δεν σημαίνει κάτι. Παρατηρώ πως, πέντε χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας, δεν έχουμε αναζητήσει τους υπεύθυνους και τα αίτια της χρεοκοπίας. Οπότε, και με την δραχμή, αυτοί θα κυριαρχούν και πάλι. Διαπιστώνω πως οι Έλληνες δεν έχουμε ιδιαίτερη επιθυμία για αλλαγές. Αλλά οι αλλαγές θα γίνουν. Θα μιλήσει η θεά ανάγκη. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.