Οι Έλληνες δεν είναι καθαροί Έλληνες

nazi acropolisΑίσθηση έχει προκαλέσει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, σύμφωνα με το οποίο οι Έλληνες δεν είναι Έλληνες αλλά Τουρκαλβανοί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα κατέστρεψε και άλλοτε στο παρελθόν την ευρωπαϊκή τάξη, αφού είναι γνωστό σε όλους πως η Ελλάδα αιματοκύλισε την Ευρώπη -και όχι μόνο- στους δυο Παγκόσμιους Πολέμους.

Όπως αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου, οι Μεγάλες Δυνάμεις συνέβαλαν στην ελληνική επανάσταση με τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου μόνο με αγνά και ρομαντικά κίνητρα -και όχι γεωστρατηγικά-, οπότε καταλαβαίνουμε πως ο συντάκτης είναι καθυστερημένος, αφού πιστεύει ακόμα πως οι πόλεμοι δεν γίνονται μόνο για το συμφέρον και δεν έχει πάρει χαμπάρι πως εκείνη την εποχή οι Μεγάλες Δυνάμεις είχαν στόχο την διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και την δημιουργία κρατών στα οποία αυτοί πια θα είχαν την επιρροή.

Σύμφωνα με τον συντάκτη, οι Μεγάλες Δυνάμεις δεν έπρεπε να βοηθήσουν τους Έλληνες γιατί δεν ήταν αληθινοί Έλληνες, οπότε θα πρέπει να αποκατασταθεί το διεθνές δίκαιο και η Ελλάδα να δοθεί στην Τουρκία.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο, οι Έλληνες ήταν υπό τον Οθωμανικό ζυγό για 400 χρόνια, οπότε πρέπει να κάτσουν κάτω από τον γερμανικό ζυγό για άλλα 400 χρόνια, ώστε να τιμήσουν τους προγόνους τους και να αποδείξουν πως είναι γνήσιοι Έλληνες και απόγονοι του Περικλή και του Σωκράτη.

Όπως σωστά εξηγεί ο συντάκτης του άρθρου, οι Έλληνες δεν ανήκουν στην Ευρώπη και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός πως δεν έκαιγαν ανθρώπους σε φούρνους.

Πάντως, δεν είναι καθόλου έξυπνο να είσαι Γερμανός και να ψάχνεις ακόμα για “καθαρούς” λαούς.

Ας το πει αυτό κάποιος στον συντάκτη του άρθρου. Με τρόπο.

(Μετά κάποιοι απορούν γιατί ανεβαίνουν τα ακροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη και ο ρατσισμός με τον εθνικισμό κάνουν πάρτι. Την εξιδανικεύσαμε την Ευρώπη. Ξεχάσαμε πως κάποιες ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν ιστορία αλλά ποινικό μητρώο. Λάθος μας.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.