Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε τη ρήξη

tsipras merkelΑπρόσμενες είναι οι εξελίξεις από τις Βρυξέλλες, αφού ο Αλέξης Τσίπρας αιφνιδίασε τους εταίρους και τους άφησε με το στόμα ανοιχτό.

Πριν η Κομισιόν, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ προλάβουν να παρουσιάσουν το σχέδιό τους για τη συμφωνία και τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα, ο Αλέξης Τσίπρας πήρε το λόγο και είπε την εξής φράση:

“Δεν πρέπει να αλλάξει η Ελλάδα αλλά η Ευρώπη”.

Πριν η Άνγκελα Μέρκελ και ο Μάριο Ντράγκι προλάβουν να αντιδράσουν, ο Αλέξης Τσίπρας τους παρουσίασε ένα σχέδιο 69 σελίδων με τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα στο καλοκαίρι.

Τα κυριότερα σημεία του σχεδίου Τσίπρα για την Ευρώπη είναι η άμεση δημοκρατία, η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και η κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν άφησε περιθώρια στους εταίρους για διαφωνίες, αφού τους είπε πως έχει πάρει τις αποφάσεις του για την Ευρώπη και θα προχωρήσει στην εφαρμογή του σχεδίου του, όποια κι αν είναι η γνώμη τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε στους εταίρους:

“Δεν ζητάω την γνώμη σας. Σας ενημερώνω για τις αποφάσεις που πήρα για την Ευρώπη. Δεν θα ανοίξουμε και κουβέντα. Άντε, γιατί πολύ αέρα πήρατε. Take it or leave it!”.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.