Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ραντεβού με την Ιστορία

Alexis TsiprasΗ Ελλάδα δεν πλήρωσε τη σημερινή δόση προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αν και έχει τα χρήματα, και αν και ο Αλέξης Τσίπρας είπε προχτές στις Βρυξέλλες πως οι δόσεις θα πληρωθούν.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζητάει αλλαγές στους όρους των “εταίρων”, ώστε να υπάρξει συμφωνία και να αποφευχθεί στάση πληρωμών.

Αν όλα αυτά δεν είναι ένα επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης και των “εταίρων” -ώστε να παρουσιάσουν όλοι την συμφωνία που έχουν ήδη κάνει ως επιτυχία στα κόμματα και στους ψηφοφόρους τους-, η κυβέρνηση δεν έχει και πολλές επιλογές.

Αν η κυβέρνηση ψηφίσει ένα νέο Μνημόνιο, η τύχη της Ελλάδας και των Ελλήνων για τα επόμενα χρόνια είναι γνωστή: η χώρα θα διαλύεται μέρα με την μέρα, και όλο και μεγαλύτερο τμήμα των πολιτών θα εξαθλιώνονται.

Είναι θέμα μερικών μηνών η κυβέρνηση να πέσει και οι λέξεις “ΣΥΡΙΖΑ” και “Αριστερά” να ταυτιστούν με την απάτη. Η ελπίδα που έγινε κατάρα.

Η γερμανική κυβέρνηση θα έχει επιτύχει την ανατροπή της ελληνικής κυβέρνησης -που τόσο επιθυμεί- και θα γελάει με την ψυχή της, με την αφέλεια των Συριζαίων.

Η κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή από την ρήξη.

Ρήξη και στάση πληρωμών.

Με αυτό τον τρόπο, γίνεται εξαιρετικά αβέβαιο το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της γερμανικής κυβέρνησης.

Αν η Ελλάδα κάνει στάση πληρωμών, η Ευρωζώνη θα αναστενάξει. Καιρός είναι να αναστενάξει και κάποιος άλλος εκτός από τους Έλληνες.

Αντί να ανατραπεί η ελληνική κυβέρνηση, θα ανατραπεί η γερμανική κυβέρνηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει απόψε στη Βουλή.

Δεν ξέρω αν ο Αλέξης Τσίπρας το έχει αντιληφθεί αλλά έχει το δικό του ραντεβού με την Ιστορία.

Σε αυτά τα ραντεβού, καλό είναι να πηγαίνεις και να στέκεσαι στο ύψος των περιστάσεων.

Η Ιστορία είναι σαν γκόμενα.

Αν η Ιστορία σε βρει λίγο, ψάχνει για άλλον.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.