Πόλεμος Μέρκελ και Ντράγκι για την Έλενα Παναρίτη

tsipras-draghi-merkelΔραματικές είναι οι εξελίξεις από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων, αφού η Κριστίν Λαγκάρντ και ο Μάριο Ντράγκι έφτασαν ξαφνικά στο Βερολίνο, ενώ τα ρωσικά στρατεύματα έχουν περικυκλώσει την πόλη, και ο Κόκκινος Στρατός είναι έτοιμος να υψώσει ξανά την κόκκινη σημαία στο Ράιχσταγκ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, έχει ξεσπάσει διαμάχη ανάμεσα στην Άνγκελα Μέρκελ και τον Μάριο Ντράγκι για την Έλενα Παναρίτη.

Η Άνγκελα Μέρκελ είναι υπέρ του να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο ΔΝΤ η Έλενα Παναρίτη, ενώ ο Μάριο Ντράγκι προτείνει την Έλενα Παπαρίζου.

Ο Μάριο Ντράγκι απειλεί πως, αν δεν τοποθετηθεί η Έλενα Παπαρίζου ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, θα αρχίσει από αύριο να κόβει αβέρτα ευρώ και -μέσα σε τρεις μήνες- θα κάνει την Ευρώπη Αφρική.

Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε πως η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους είχε κλείσει αλλά μπορεί να τιναχτεί στον αέρα, εξαιτίας της Έλενας Παναρίτη.

Παράλληλα, έχει ξεσπάσει μεγάλη διαμάχη ανάμεσα στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και την Κριστίν Λαγκάρντ για τον Λάμπη Ταγματάρχη, αφού ο κ. Γιούνκερ ήθελε να τοποθετηθεί ως διευθύνων σύμβουλος στην ΕΡΤ ο Αντώνης Σαμαράς.

Λύση στις άγριες διαμάχες, ανάμεσα σε Μέρκελ, Ντράγκι, Γιούνκερ και Λαγκάρντ, αναμένεται να δώσει ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος καθυστέρησε να φτάσει στο Βερολίνο, επειδή έβγαλε καινούργια γκόμενα και δεν μπορούσε να βρει ζώνη αγνότητας για να κλειδώσει το πράμα της και να μην του την μαγαρίσει ο κηπουρός.

Τα πράγματα δυσκολεύουν για την ελληνική κυβέρνηση, αφού ο Βόλγφκανγκ Σόιμπλε φέρεται δυσαρεστημένος από την μετεκλογική στάση του ΣΥΡΙΖΑ και θεωρεί πως ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να εφαρμόσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

“Είμαι πια γέρος άνθρωπος και θα πεθάνω με το παράπονο πως δεν είδα ούτε μια φορά στη ζωή μου έναν πολιτικό που να κάνει αυτά που λέει” δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ συμπλήρωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι η τελευταία του ελπίδα.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.