ΣΥΡΙΖΑ, προδότες και λοιπά φρούτα

Γεια σου Πιτσιρίκο
Με μεγάλο ενδιαφέρον διαβάζω τις απόψεις των απογοητευμένων από την τελευταία στροφή του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά καθώς σχεδόν πάντα καταλήγουν με την επωδό σου περί δημοψηφίσματος. Κάτι βέβαια που δεν έχει καμία λογική συνέχεια. Επειδή εφόσον δεχτούμε ότι τα 30 χρόνια κάνουμε τη μία λάθος επιλογή πίσω από την άλλη, συνεπάγεται ότι και η επιλογή στο δημοψήφισμα θα είναι λάθος.

Οπότε το λογικό συνεπακόλουθο της παραδοχής ότι τα τελευταία 30 χρόνια όσοι ψηφίζουμε μας λένε ψέματα και μας κοροϊδεύουν, άρα οι επιλογές μας είναι για τα μπάζα, είναι ότι δεν θα έπρεπε να έχουμε κανένα δικαίωμα απόφασης σαν παντελώς ανίκανοι να αποφασίσουμε σωστά. Αυτή η λογική δηλαδή οδηγεί στο γύψο, όπως έχει γίνει και τις προηγούμενες φορές.

Υπάρχει όμως και η πιο λογική πιθανότητα να μην κάνουμε λάθος επιλογές *τη δεδομένη χρονική στιγμή* που τις παίρνουμε. Πιο λογική καθώς, τι διάολο, 30 χρόνια συνεχόμενα λάθη, οι πιθανότητες και μόνο είναι τρελές να συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Φερ’ ειπείν, η λογική επιλογή εδώ μπορεί να λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όντως πίστευε ότι το σχέδιο Α και Β που είχε θα δούλευαν, αν υποθέσουμε ότι το σχέδιο Α είναι πως η Ευρώπη προσέχει τα παιδιά της και δεν θα τα αφήσει έτσι (σαν γνήσιοι Ευρωλιγούρηδες κατά συντρόφου Ζουράρη), και το σχέδιο Β πως θα βρούμε αλλού πορτοκαλιές (με τις γνωριμίες από τα παλιά συντρόφια) οπότε μην μας ζορίζετε ή και να μας ζορίζετε αντίο.

Και δοκίμασαν το σχέδιο Α και το σχέδιο Β. Και απέτυχαν και τα δύο. Και δοκίμασαν και το σχέδιο Γ (να απειλήσουμε ότι θα λερωθούν από τα αίματα της αυτοκτονίας μας). Και απέτυχε και αυτό.

Οπότε το συμπέρασμα στο οποίο οι αγανακτισμένοι ψηφοφόροι δεν θέλουν να καταλήξουν, είναι ότι τα δικά τους σχέδια απέτυχαν. Όλα.

Αλλά όχι, να ξανακάνουμε εκλογές, για να πάνε ξανά με τα ίδια σχέδια. Δεν αρμενίζουμε στραβά. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στραβός. Ατόφιος ναρκισσισμός.

Λυπάμαι κυρίες και κύριοι. Αρμενίζατε στραβά. Ψηφίσατε σωστά, για τις επιλογές που θέλετε, αλλά οι επιλογές σας είναι λάθος. Έτσι απλά. Δεν είναι προδότες οι ΣΥΡΙΖΑιοι. Είναι εσείς. Είναι λάθος όπως είστε εσείς.

Τι να κάνουμε; Μπορεί απλά σε μία κατάσταση να μην υπάρχει σωστή επιλογή. Και η μία πόρτα πίπα και η άλλη κουρτίνα τσιμπούκι.

Και άντε και έγινε δημοψήφισμα. Και βγήκε 60-40, 70-30, 99-1.

Και πάνε όλα κατά διαόλου, με τη Χ επιλογή, δεν εξετάζω ποια. Δηλαδή, το σωστό είναι να ακολουθείς τυφλά ένα σχέδιο επειδή φαίνονταν ωραίο στην απέξω, χωρίς να το δεις πως εξελίσσεται;

Αν καταλάβεις ότι πας σε αδιέξοδο δηλαδή, πρέπει να πας μέχρι το τέλος του δρόμου και μετά να ξαναδείς πού θα πας; Δεν μπορείς να σταματήσεις 100 μέτρα πριν το τέλος;

Ψέγετε τον ΣΥΡΙΖΑ, τον ΜΥΡΙΖΑ, τον ΕΚΛΑΝΑ, επειδή είδε ότι δεν πάει κάπου ο δρόμος και κάνει μεταβολή την τελευταία στιγμή;

Δημοκρατία δεν είναι το δημοψήφισμα και μετά η ακαμψία στη τελική επιλογή. Αυτό είναι ο φασισμός. Η τυφλή πίστη στον “σωστό” δρόμο. Μέχρι τέλους.

Και στη χώρα που θεοποιεί τους αμετανόητα ηττημένους, που πέθαναν μέχρι ενός επειδή έτσι είχαν πει στην αρχή, είναι η ηρωική λογική των Λέμμινγκ.

Μόνο που ποτέ δεν άλλαξε πραγματικά την ιστορία. Ούτε ο Ξέρξης έχασε επειδή άργησε λίγες μέρες στις Θερμοπύλες, ούτε ο καπιταλισμός επειδή δεν είχε την Ελλάδα για 2 χρόνια παραπάνω.

Γιώργος

(Αγαπητέ φίλε, αν κατάλαβα καλά, προτείνετε να καταργηθούν οι εκλογές, ενώ δε σας αρέσουν και τα δημοψηφίσματα. Επίσης. λέτε πως φασισμός είναι να επιμένεις στο να τηρηθεί το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος. Μάλιστα. Τι να πω κι εγώ; Πάλι καλά που δεν είμαστε με την αλυσίδα και την μπάλα στο πόδι. Έχετε σκεφτεί, πως, με βάση τη λογική σας, επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας θα ήσασταν με τους Τούρκους και επί γερμανικής κατοχής με τους Ναζί; Αν όχι, να το σκεφτείτε. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.