Τελικά, ποια ήταν η αντικυβερνητική συγκέντρωση;

Συμβαίνει το εξής παράδοξο και θα ήθελα να το επισημάνω Πιτσιρίκο.
Από τις δύο τελευταίες συγκεντρώσεις που έλαβαν χώρα στο Σύνταγμα, εκείνη της Πέμπτης με τον Άδωνι, τον Μουρούτη, τη Σιδέρη και το μισό Κολωνάκι ήταν η φιλοκυβερνητική, ενώ η χθεσινή (της Κυριακής), στην οποία καλούσε και ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η αντιπολιτευτική προς την κυβέρνηση.

Τα πλακάτ που κρατούσαν την Πέμπτη οι υποστηρικτές των μνημονίων ήταν σε μεγαλύτερη σύμπνοια με την πολιτική της κυβέρνησης, η οποία προσπαθεί να κλείσει μια συμφωνία εντός ευρώ τελείως διαφορετική από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, τον αντιπολιτευτικό της λόγο όλα αυτά τα χρόνια και τις συνεδριακές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη παρερμηνεύουν το εκλογικό αποτέλεσμα, μιλώντας για εντολή λύσης εντός της Ευρωπαϊκής ένωσης, ο Πρωθυπουργός απέκλεισε αυτό που ζητούσε τόσα χρόνια, το δημοψήφισμα, ενώ το πρόγραμμα των 47 σελίδων δεν έχει καμία σχέση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

EΤι ζητούσαν λοιπόν οι διαδηλωτές την Πέμπτη; Ό,τι λέει και η κυβέρνηση. Να παραμείνουμε στην Ε.Ε., να μην έρθουμε σε ρήξη, να υπογράψουμε συμφωνία, να ξεπληρώσουμε τα χρέη μας, ένα Grexit θα ήταν καταστροφή κτλ Για του λόγου το αληθές να και μερικά πλακάτ….

ANTARSYAΑντίθετα, η χθεσινή συγκέντρωση της Κυριακής ήταν στον αντίποδα της κυβερνητικής πολιτικής. Οι διαδηλωτές στα πανό τους ζητούσαν να μη γίνει καμία υποχώρηση, ούτε βήμα πίσω, να μην παραβιαστούν οι κόκκινες γραμμές, να έρθουμε σε ρήξη αν χρειαστεί, να μην υπογραφεί καμία συμφωνία σαν αυτή των 47 σελίδων, να διαγραφεί το παράνομο χρέος, δημοψήφισμα, αντίσταση στην οικονομική τρομοκρατία κ.α.

Άλλωστε οι συγκεντρωμένοι την Κωνσταντοπούλου χειροκροτούσαν και όχι τον Παπαδημούλη, αν καταλαβαίνεις τι θέλω να πω…

Δεν ξέρω αν το έχουν αντιληφθεί εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, ή τα πολλά πάρε δώσε με την Tρόικα και τα αλλεπάλληλα Eurogroup τους έκαναν να χάσουν την επαφή με τη βάση τους, αλλά πρέπει άμεσα να πάρουν μια απόφαση.

Ή θα βασιστούν στο κίνημα και σε αυτούς που τους έφεραν στην εξουσία, οι οποίοι τους ψήφισαν για πολύ συγκεκριμένα πράγματα, ακόμα και ρήξη αν χρειαστεί ή θα δικαιώσουν εκείνους που στήριζαν όλα αυτά τα χρόνια τα μνημόνια.

Αν κάνουν το πρώτο, έχουν ελπίδα να πετύχουν μαζί και η χώρα την επομένη της απόφασής τους.

Αν κάνουν το δεύτερο, θα καταρρεύσουν άμεσα, έχοντας συμπαρασύρει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όλη την αριστερά, περνώντας τα αντιλαϊκά μέτρα που δεν ολοκλήρωσε η δεξιά, νομιμοποιώντας και εξ’ αριστερών το παράνομο χρέος, καταδικάζοντας την κοινωνία να το ξεπληρώνει στο διηνεκές και ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα στην ακροδεξιά η οποία ανεβαίνει σε όλη την Ευρώπη.

Γιώργος Καρυστινός

Υ.Γ. Στην πλατεία έλαβε χώρα Ανοιχτή Συνέλευση η οποία κάλεσε σε νέα Ανοιχτή Συνέλευση στην πλατεία Συντάγματος την Τρίτη στις 6μ.μ.
Πιάνουμε το νήμα από κει που το αφήσαμε, προσπαθώντας να παράξουμε πολιτική από τα κάτω, διεκδικώντας την άμεση συμμετοχή μας στις αποφάσεις που αφορούν τις ζωές μας και το μέλλον μας.

(Αγαπητέ Γιώργο, τα απομεινάρια της Νέας Δημοκρατίας -που κατάντησε να εκπροσωπείται από τον Άδωνι Γεωργιάδη- πιστεύουν πως μπορούν να ρίξουν την κυβέρνηση, είτε πάει σε συμφωνία, είτε δεν πάει. Η κυβέρνηση, από την άλλη, είναι παγιδευμένη στις προεκλογικές της υποσχέσεις. Είναι γνωστό -αφού το έχω γράψει πολλές φορές- πως η θέση μου είναι η θέση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για έξοδο από Ευρωζώνη και Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά θα πρέπει να το θέλουν και οι Έλληνες. Σέβομαι τις αποφάσεις της πλειοψηφίας. Εγώ συνιστώ ψυχραιμία και αγάπη. Και αντηλιακό με υψηλή προστασία. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.