Χωρίς φόβο

Αγαπητέ Πιτσιρίκο, απευθυνόμενος σε σένα και τους αναγνώστες σου σου στέλνω το παρακάτω κείμενο:
Αδέλφια,
αυτή είναι η στιγμή σας!

Δώστε τον αγώνα σας και μη σκεφτείτε ούτε για μια στιγμή ότι θα είναι μάταιος. Κεφαλαιοποιήστε την διαφορετικότητά, την ανθρωπιά και την ελπίδα σας και επενδύστε σε αυτές.

Η σημαντικότητα της στιγμής δεν σχετίζεται ούτε με το αποτέλεσμα ούτε με το τι θα επακολουθήσει.

Έχει όμως σχέση με την δυνατότητα που παρέχεται σε ένα λαό να εκφραστεί και να αναλάβει τις μικρές ή μεγάλες ευθύνες που του αναλογούν.

Φανείτε άξιοι απόγονοι του Περικλή και εκφραστείτε ελεύθερα χωρίς φόβο.

Αδράξτε την ευκαιρία και κατοχυρώστε το αναφαίρετο δικαίωμά σας να επιλέγετε αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και την ευθύνη των επιλογών σας χωρίς άλλοθι.

Αυτές τις μέρες θα ακούσετε, θα δείτε και θα διαβάσετε πολλά.

Θα δείτε φίλους, γνωστούς, συγγενείς να φοβούνται, να αμφιβάλλουν, ενδεχομένως και να λυσσάνε.

Μη φοβηθείτε, μην αναρωτηθείτε αν έχετε δίκιο, μην αμφισβητήσετε τους εαυτούς σας.

Κρατήστε περήφανα, προσπαθώντας ακόμα περισσότερο καλύπτοντας το κενό για όσους δίπλα σας λιποψυχήσουν.

Μη φανταστείτε όμως ότι αυτή η μάχη δίνεται για σας γιατί δεν είναι έτσι.

Αυτή η μάχη είναι πρωτίστως για την ηθική (και όχι για την υλική) παρακαταθήκη που αφήνετε στα παιδιά σας και τα παιδιά των παιδιών σας.

Για να μπορείτε να διηγηθείτε κάποτε στα εγγόνια σας ότι ήσασταν εκεί και ότι παλέψατε -ανεξαρτήτως αποτελέσματος- για το δίκαιο.

Αυτή την εβδομάδα αποφύγετε να κοιταχτείτε στον καθρέπτη. Αυτήν την εβδομάδα επιδιώξτε -και παροτρύνετε και άλλους- να κοιτάτε τα παιδιά στα μάτια και να εμπνέεστε από αυτά.

Χωρίς φόβο,

Κωνσταντίνος

(Αγαπητέ Κωνσταντίνε, όποιος φοβάται, κάθεται στο σπίτι του. Παράγινε αυτή η ιστορία με τον φόβο. Όταν παίρνεις την τύχη σου στα χέρια σου, δεν φοβάσαι. Σε φοβούνται. Και να θυμάσαι “ο άλλος φοβάται πάντα πιο πολύ”. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.