Όλο το βάρος πάνω στον Αλέξη Τσίπρα

Αγαπητέ πιτσιρίκο,
Περιττό να σου πω πως έμεινα με το στόμα ανοικτό, όταν διάβασα πως η κυβέρνηση σκοπεύει να πληρώσει αύριο τη δόση στο ΔΝΤ.

Φτάνουμε στο τέλος της διαπραγμάτευσης ή “διαπραγμάτευσης”, και, όπως φαίνεται, η ευθύνη για την κατάληξη που θα έχει, βαραίνει κατά κύριο λόγο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στην τελευταία συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η Αριστερή Πλατφόρμα κατέβασε πρόταση, που συνυπέγραψε η ΚΟΕ, και ζητούσε τη ρήξη, εάν οι δανειστές επιμείνουν σε ταπεινωτική συμφωνία.

Η συγκεκριμένη πρόταση υπερψηφίστηκε από 75 μέλη, 95 ψήφισαν κατά ενώ υπήρχαν και 30 απόντες.

Επίσης, πολλά “πρωτοκλασάτα” μέλη του κόμματος, όπως ο Μηλιός, η Μακρή, η Κωνσταντοπούλου, ο Γλέζος, η Σακοράφα, ο Λαπαβίτσας και άλλοι, έχουν πάρει σαφείς αποστάσεις από την επικείμενη συμφωνία και ζητούν με έμμεσους και άμεσους τρόπους τη ρήξη.

Ο μόνος λόγος που δεν έχουμε οδηγηθεί σε αυτήν είναι ο Αλέξης.

Ο Αλέξης, μέχρι στιγμής, επιμένει στην “έντιμη” συμφωνία και δεν συζητάει καν τη ρήξη.

Υποχωρεί διαρκώς στις απαιτήσεις των τοκογλύφων, ενώ παράλληλα πληρώνει τις δόσεις του ΔΝΤ, με χρήματα που δεν υπάρχουν και θα τα χρειαζόμασταν σε περίπτωση ρήξης.

Επίσης, ο ρόλος του είναι καθοριστικός στις αποφάσεις της κεντρικής επιτροπής.

Εάν ο πρωθυπουργός έκανε στροφή, και πρότεινε τη ρήξη ή τη μη πληρωμή των δόσεων μέχρι νεωτέρας, είμαι σίγουρος πως τα μέλη που επηρεάζονται από αυτόν, θα τον ακολουθούσαν. Έτσι, θα διαμορφωνόταν ένας νέος συσχετισμός δυνάμεων και θα άλλαζαν οι ισορροπίες.

Ζούμε ιστορικές στιγμές για την Ελλάδα και την Ευρώπη, και ο Τσίπρας, σύντομα, θα κληθεί να πάρει μια σημαντική απόφαση.

Είτε θα γίνει μάγκας, είτε μαλάκας.

Δεν ξέρω τελικά τι θα αποφασίσει και ποια θα είναι η κατάληξη της απόφασής του, αλλά σίγουρα, όλο το βάρος πέφτει πάνω του.

Το ότι οι “εταίροι” μας, διαλαλούν δεξιά και αριστερά πως εμπιστεύονται τον Τσίπρα αλλά όχι το κόμμα του, με συγχωρείται αλλά δε τον τιμάει.

Φιλιά από Γερμανία

Γιώργος

(Αγαπητέ Γιώργο, η στάση του Τσίπρα και της κυβέρνησης -να διαπραγματεύονται ενώ είναι ολοφάνερο πως οι εταίροι σαμποτάρουν καθημερινά ακόμα και τις πιο λογικές προτάσεις της κυβέρνησης, εκβιάζοντας και απαιτώντας πράγματα που ξέρουν πως καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχτεί- εκθέτει ανεπανόρθωτα τους εταίρους. Το κακό είναι ότι δεν τους πειράζει ότι εκτίθενται. Είναι θρασείς και κυνικοί. Αισθάνονται πανίσχυροι. Θέλουν υποταγή. Το βάρος της απόφασης δεν πέφτει στον Τσίπρα. Το βάρος της απόφασης πέφτει επάνω μας. Και μπορούμε να είμαστε και μάγκες, και μαλάκες. Το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.