Όχι άλλη διαπραγμάτευση

dogΜέσα σε γενική αδιαφορία συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές. Είναι πολύ βαρετό -και καθόλου δημοκρατικό- να τους παρακολουθείς επί μήνες, να μην ξέρεις τι συζητάνε και στη συνέχεια οι γνωστοί ξεπουλημένοι δημοσιογράφοι να σου τα κάνουν μπαλόνια με αναλύσεις του κώλου.

Οι διαπραγματεύσεις κορυφώνονται αυτό το Σαββατοκύριακο -για χιλιοστή φορά- αλλά μπορεί να συνεχιστούν και για άλλα τρία χρόνια, ώστε να τελειώσει η πρώτη τετραετία της κυβέρνησης, και μετά να γίνει ξανά κυβέρνηση, για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις, μέχρι να πεθάνουν και οι διαπραγματευτές και εμείς, και να λυθεί οριστικά το θέμα.

Βέβαια, για να τα λέμε όλα, αυτή η κυβέρνηση διαπραγματεύεται -ή τουλάχιστον προσπαθεί να το κάνει-, ενώ οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν εκπρόσωποι των δανειστών στη χώρα, οπότε θα πρέπει να γίνει ένα δικαστήριο και να τους στείλουν όλους στη φυλακή, ή καλύτερα να τους απελάσουν.

Όχι τίποτε άλλο αλλά ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος έχουν τα μούτρα να μιλάνε κι από πάνω, ενώ όλα αυτά τα λαμόγια που προσποιούνταν πως ήταν ελληνική κυβέρνηση μας κουνάνε και το δάχτυλο.

Το θετικό είναι πως η πλειοψηφία των Γερμανών πολιτών είναι υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, γιατί κατάλαβαν οι άνθρωποι πως αυτός είναι ο μόνος τρόπος να σωθεί η Ελλάδα.

Οι Έλληνες που δεν ξέρουν τι θέλουν -και δεν θα ησυχάσουν αν δεν το αποκτήσουν- ζητούν να βγει η Γερμανία από την ευρωζώνη και να επιστρέψει στο μάρκο και στις σπηλιές.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.