​Ανάλυσέ το​

iliasΦίλε Πιτσιρίκο,
Δεν χρειάζεται να μπει κανείς μέσα στο μυαλό του Αλέξη Τσίπρα, για να καταλάβει τις προθέσεις του. Αρκεί να σταθεί προσεκτικά στις κατά καιρούς δηλώσεις, για να συμπεράνει πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του είναι διατεθειμένη να πάει σε ένα καινούργιο μνημόνιο, σε μια συμφωνία στην οποία θα δώσει πολλά αλλά θα πάρει και μερικά ανταλλάγματα κυρίως όσο αφορά το χρέος.

Ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του – ανοήτως κατά την γνώμη μου – πιστεύουν ότι τελικά οι «εταίροι» θα δεχτούν εκείνα που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ζητά ως ένα minimum συμβιβασμού.

Στην περίπτωση αυτή μάλιστα, έχει ήδη δηλώσει πως δεν θα υποκύψει στις όποιες αντιδράσεις της αριστερής συνιστώσας του κόμματος του.

Αν λοιπόν του προκύψει μια συμφωνία στα μέτρα του, ο Τσίπρας θα περάσει την συμφωνία από την Βουλή με τις ψήφους Ποταμιού-ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, θα προκηρύξει εκλογές με λίστα -βγάζοντας την «Αριστερή πλατφόρμα» από την μέση- και θα κυβερνήσει είτε μόνος του είτε με άλλους μαζί.

Και μετά; Θα ρωτήσετε δικαίως.

Το γνωστό αδιέξοδο είναι η απάντηση. Οι αριθμοί δεν βγαίνουν με τίποτα και όλοι θα περιμένουμε την μετά ΣΥΡΙΖΑ εποχή που δεν θα αργήσει να ξημερώσει, μαύρη ή κόκκινη.

Το παραπάνω είναι όμως το «καλό» -κι από ότι φαίνεται λιγότερο πιθανό– σενάριο γιατί η πραγματικότητα μοιάζει να είναι πολύ διαφορετική.

Η παρέα των Ευρωπαίων μαφιόζων δεν πρόκειται να πάει σε κανενός είδους συμβιβασμό· θα το είχε άλλωστε κάνει αν το ήθελε πραγματικά και οι ισορροπίες δυνάμεων δεν πρόκειται να τους το επιβάλλουν.

Η «αγέλη των λύκων» θα επιχειρήσει να τα πάρει όλα· όχι μόνο την υποταγή της χώρας αλλά και την πλήρη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς στην χώρα μας.

Αρκεί να δει κανείς τις σημερινές τους δηλώσεις στις Βρυξέλλες κι αλλού, την στάση του Αρτέμη Στουρνάρα και της ΤτΕ, την διαδήλωση «της κατσαρόλας» που η -«διαλυμένη» σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- Νέα Δημοκρατία διοργάνωσε το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Δημιουργούν λοιπόν κλίμα ρήξης και μάλιστα στο εσωτερικό της χώρας. Μιας χώρας στην οποία ο εμφύλιος δεν έχει λήξει.

Οι μαφιόζοι δεν θα συμβιβαστούν με τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί γνωρίζουν και βλέπουν πως είναι εξαιρετικά αδύναμος και στερείται συγκεκριμένης και ξεκάθαρης στρατηγικής.

Άλλωστε, μετά από πέντε μήνες στην κυβέρνηση δεν έχει περάσει από την Βουλή νομοσχέδια μηδενικού δημοσιονομικού κόστους όπως πχ εκείνο που αφορά τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, διατηρεί σε θέσεις κλειδιά άτομα που αποδεδειγμένα είναι πράκτορες των δανειστών -πχ Γεωργίου από ΕΛΣΤΑΤ, κυρία Σακελλαρίου στο ΤΧΣ, Στουρνάρας στην ΤτΕ, κλπ-, ως ένδειξη καλής θέλησης προς την άλλη πλευρά κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Φυσικά τα παραπάνω αποτελούν ενδείξεις φόβου και αδυναμίας και ως τέτοια εκλαμβάνονται από την μαφία των Βρυξελλών.

Κι επειδή κάποιοι θα πουν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να διώξει κάποιους από αυτούς με θεσμικό τρόπο, να τους προλάβω και να τους πω ότι, αν η κυβέρνηση αντιλαμβάνονταν την σπουδαιότητα αυτού του ζητήματος και είχε κάποια έστω στρατηγική ρήξης, θα μπορούσε να το κάνει με εξωθεσμικό τρόπο.

Στο Κορλεόνε καταλαβαίνουν πολύ καλά τι ακριβώς σημαίνει αυτό.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει πολύ καιρός ακόμα για ανασύνταξη δυνάμεων και αλλαγή τακτικής και στρατηγικής.

Αν η κυβέρνηση δεν τολμήσει γρήγορα και αποφασιστικά να κινηθεί στον δρόμο της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα αιφνιδιάζοντας τους δανειστές και τα ντόπια τσιράκια τους, η ήττα θα είναι συντριπτική.

Όχι μόνο για την κυβέρνηση -που δεν με ενδιαφέρει καθόλου- αλλά για τον λαό και την χώρα.

Όλες οι «αριστερές» και «προοδευτικές» δυνάμεις που βρίσκονται, είτε εντός είτε εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να επιστρατευτούν στον αγώνα για εθνική κυριαρχία που σε συμβολικό και ουσιαστικό επίπεδο περνά μέσα από την έξοδο από την ευρωζώνη.

Είτε πεινάσουμε, είτε όχι. Δεν γίνεται να οργανώνουν αυτοί συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα με σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη» και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων να κουβεντιάζει για την έξοδο στα καφενεία και στο διαδίκτυο.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών προτιμά την έξοδο από το ευρώ από την παραμονή στον αποικιοκρατικό ζυγό των μνημονίων. Ας βγει επιτέλους στο προσκήνιο.

Αν τώρα δεν ακουστεί –και δεν επιβληθεί δυναμικά– το «Αυτήν την Ευρώπη σας την χαρίζουμε», έχουμε τελειώσει για πάντα. Κι όσα θα έρθουν θα είναι χειρότερα από όσα μας έχουν συμβεί από ποτέ.

Κι αυτή την φορά τα γνωρίζουμε όλα!

Φιλιά από την Εσπερία

Ηλίας

(Αγαπητέ Ηλία, θα σου κάνω μια ερώτηση: Πότε στην Ιστορία του Ελληνικού Κράτους η χώρα μας είχε εθνική κυριαρχία; Ποτέ. Ποτέ, όμως. Σε όλη την ιστορία της, η Ελλάδα ήταν ένα προτεκτοράτο -με εξαιρετική γεωστρατηγική θέση- που επιβίωνε με δάνεια. Οπότε, τι σε κάνει να πιστεύεις πως αυτό θα αλλάξει τώρα; Ακόμα κι αν η κυβέρνηση έχει τα κότσια, δεν τα έχουν οι Έλληνες. Χωρίς να έχεις τον κόσμο μαζί σου, δεν πας πουθενά. Ο Αλιέντε είχε τον κόσμο μαζί του αλλά τον τελείωσαν. Ηλία, είμαι ρεαλιστής. Να είσαι καλά.)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.