Αλέξης Σαμαράς

Samaras-TsiprasΦίλε Πιτσιρίκο,
Σάλο έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις σχετικά με την κακοποίηση νεαρού Έλληνα πρωθυπουργού από σιχαμένο Γερμανό πορνόγερο που χρόνια προσποιούνταν τον σακάτη. Ο Έλληνας πρωθυπουργός φανερά σοκαρισμένος και μετά ένα μαραθώνιο –ποιος ξέρει τι– πράξεων ακολασίας εξήλθε της αιθούσης όπου διεξήχθη το Euro Summit, κάνοντας την ακόλουθη δήλωση:

«Τα μέτρα που περιλαμβάνει (η συμφωνία) είναι τα μέτρα που ψηφίστηκαν στη Βουλή. Μέτρα που θα δημιουργήσουν αναπόφευκτα υφεσιακές τάσεις. Έχω όμως την αίσθηση, την πεποίθηση και την ελπίδα ότι τόσο το πακέτο το αναπτυξιακό των 35 δις ευρώ που καταφέραμε, η αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά και η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για την επόμενη τριετία θα δημιουργήσουν την αίσθηση στις αγορές, στους επενδυτές ότι το grexit αποτελεί παρελθόν. Και αυτή η αίσθηση μπορεί να δημιουργήσει το κύμα των επενδύσεων που θα αντισταθμίσει τις υφεσιακές τάσεις»!!!

Παλιάνθρωποι που δεν δίνουν δεκάρα ή καλύτερα σεντ για τα βάσανα του Έλληνα πρωθυπουργού είπαν πως οι παραπάνω δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ήταν εφάμιλλες καθαρμάτων μεγέθους ΓΑΠ, Σαμαρά και Βενιζέλου.

Κανένας όμως από αυτούς δεν στάθηκε στο γεγονός ότι είναι πολύ διαφορετικό πράγμα να σου κόβει και τα δύο πόδια ένας αριστερόχειρας αντί για ένας δεξιόχειρας χειρούργος.

Επίσης, δεν ανέφεραν καν πως «η αίσθηση, η πεποίθηση και η ελπίδα» ενός «πρώτη φορά αριστερά» πρωθυπουργού δεν έχουν ούτε την ίδια βαρύτητα, ούτε την ίδια αξία με την «αίσθηση, πεποίθηση και ελπίδα» ενός δεξιού δοσίλογου που το μόνο πράγμα που ήξερε -και ήθελε- να κάνει ήταν η υπογραφή και εφαρμογή απεχθών μνημονίων.

«Μα ο Αλέξης είναι νεκρός σύντροφε» λες στον αθεράπευτα [και δικαιολογημένα σαστισμένο] ΣΥΡΙΖΑίο που κάθεται δίπλα σου.

«Θα αναστηθεί» σου απαντά και τα μάτια του φωτίζουν με την λάμψη του απελπισμένα τρελού.

Από την άλλη άκρη του δωματίου, ακούγεται η φωνή του Γερμανού δανειστή-δυνάστη: «Ας κάνει ότι τον φωτίσει ο μεγαλοδύναμος, πρώτα όμως θα ψηφίσει και θα υπογράψει το νέο μνημόνιο».

Ο Τσίπρας, νεκρός πάνω στο άλογο, σαν τον «Ελ Σίντ» των μνημονίων, εφορμά στο Ελληνικό κοινοβούλιο για μία ακόμη νίκη του ευρώ και της ευρωζώνης.

Κι αφού επέστρεψε στην χώρα ο νεαρός «πρώτη φορά αριστερά» πρωθυπουργός, έκανε μία ακόμα δήλωση μπροστά στους βουλευτές της παράταξης του.

«Με ειλικρίνεια θέτω το ερώτημα σε όσους ψηφίζουν: ο εκβιασμός θεωρείτε ότι είναι πραγματικός ή πλαστός; αν θεωρείτε ότι είναι πλαστός, είμαι ανοιχτός να ακούσω εναλλακτικές και να προχωρήσουμε. Αν θεωρείτε ότι είναι πραγματικός, τότε δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να μοιραστούμε όλοι το βάρος αυτής της ευθύνης».

Σκεφτείτε μόνο τα λόγια αυτά να είχαν ειπωθεί κι άλλες φορές στην μακραίωνη ιστορία αυτού του τόπου -γιατί όχι και στην ιστορία της ανθρωπότητας- πόσο διαφορετική θα ήταν η σημερινή μας πραγματικότητα.

Γιατί ο εκβιασμός της υπέρτατης ισχύος του Ξέρξη στις Θερμοπύλες και στην Σαλαμίνα ήταν πραγματικός όχι πλαστός.

Κι οι εκβιασμοί του Μωάμεθ του Πορθητή το 1453 μπροστά στα τείχη της βασιλεύουσας, ή του Δράμαλη στα Δερβενάκια το 1822, ήταν κι εκείνοι πραγματικοί, δεν ήταν πλαστοί.

Και το 1940 στα βουνά της Πίνδου και στην διάρκεια της κατοχής οι εκβιασμοί των κατακτητών δεν ήταν πλαστοί.

Ούτε οι εκβιασμοί στον Νίκο Πλουμπίδη και σε τόσους άλλους μέσα στα πέτρινα χρόνια της πατρίδας μας.

Σε κάθε στιγμή εκβιασμού, υψώθηκε ένα μεγάλο «ΟΧΙ» από κάποιους που δεν φοβήθηκαν να υποστούν τις συνέπειες της ήττας τους, που δεν δίστασαν ακόμα και να θυσιάσουν την ζωή τους.

Με αυτά τα «ΟΧΙ» έμεινε ζωντανό στην ιστορία αυτό το έθνος χιλιάδες χρόνια τώρα.

Το «δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να μοιραστούμε όλοι το βάρος αυτής της ευθύνης» δεν τόλμησε να το ψελλίσει κανείς μέχρι τότε.

Ακόμα κι ο χειρότερος προδότης δεν έχει το θράσος να ζητήσει συλλογική ανάληψη της ευθύνης για την πράξη του.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πιο λίγος κι από το λίγο.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι τελειωμένος με τον ίδιο τρόπο που ένας διοικητής στο μέτωπο «τελειώνει», όταν κατουριέται πάνω του και κλαίει από τον φόβο, ενώ την ίδια στιγμή οι απλοί φαντάροι μάχονται με αυταπάρνηση στα χαρακώματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί πια να ηγηθεί της στρατιάς των μαχητών.

Μονάχα να αναδειχθεί σε προσωρινό ηγέτη της παράταξης των προσκυνημένων μπορεί.

Μονάχα να γίνει κι αυτός ένας ΣαμαροΒενιζέλος μπορεί πια.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη ηττηθεί.

Ακόμα κι αν πάρει τις εκλογές, πράγμα που θα συμβεί μόνο και μόνο επειδή οι αντίπαλοι του – κυρίως εντός του κόμματος –είναι δειλοί και στερούνται βασικής τακτικής και στρατηγικής σκέψης.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα ηττηθεί γιατί απέναντι του θα βρει έναν λαό που είπε ένα συντριπτικό «ΟΧΙ» στην πολιτική των μνημονίων.

Οι μέρες του είναι πια μετρημένες και τελικά –πολύ σύντομα– θα βρει εκείνο που ταιριάζει: την λήθη.

Φιλιά πολλά από την Εσπερία

Ηλίας

ΥΓ-1 Να επαναλάβω αυτό που έγραψες κι εσύ γιατί το θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό. Καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, στους καναλάρχες και στους τραπεζίτες.
ΥΓ-2 Στους Podemos θα ακούνε ΣΥΡΙΖΑ και θα φεύγουν χιλιόμετρα μακριά. Δείτε τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

(Αγαπητέ Ηλία, ας είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας. Ας είναι πρωθυπουργός και για πέντε τετραετίες. Δεν έχει καμία σημασία ποιος είναι πρωθυπουργός στο προτεκτοράτο. Οπότε, καλό θα ήταν να γεμίσει η Βουλή από θεογκόμενες, για να βλέπουμε και κάνα ωραίο πρόσωπο, αντί για σκατόφατσες τύπου Φίλη. Πάντως, μου αρέσει που πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την είχαν δει Βελουχιώτηδες και ψήφισαν τα προαπαιτούμενα του Μνημονίου σαν γερμανοτσολιάδες. Οι αριστεροί ζητούσαν να μην τους δένουν τα μάτια στο εκτελεστικό απόσπασμα, και αυτοί εδώ κατουρήθηκαν πάνω τους. Την παραίτηση, δε, ούτε που την σκέφτηκαν. Ο μισθός του βουλευτή, τα επιδόματα και τα προνόμια τους έκαναν να τα ξεχάσουν όλα. Ηλία, να είσαι καλά. Μας πας ξανά στην εποχή που οι γιατροί δεν ήταν πρώτο τραπέζι στα σκυλάδικα αλλά πολλοί από αυτούς -εκτός από γιατροί- ήταν και φιλόσοφοι. Χρόνια πολλά, Ηλία!)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.